Sprø baconpizza med karamellisert løk og stekt sjampinjong
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
125 g
Bacon, skiver
200 g
Sjampinjong
1 stk
Løk
2 stk
Hvitløk
1 pakke
Creme fraiche
(Inneholder Melk)
1 stk
Pizzadeig
(Inneholder Hvete, Gluten)
40 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
60 g
Salatblanding
1 stk
Eple
½ etter behov
Olivenolje (steg 5)
Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft) Varm opp et stekebrett i ovnen (2 stekebrett, 4P). Skjær løk i tynne, halve skiver. Skjær bacon i 2 cm tykke skiver. Varm opp en stor stekepanne på middels høy varme. Stek bacon i 2-3 min. Tilsett løk og stek i 6-7 min, til myknet. Krydre med en stor klype pepper*.
Skjær sjampinjong i tynne skiver. Press eller riv hvitløk fint. Overfør løk og bacon fra stekepannen til en tallerken og sett til side. Varm opp stekepannen på høy varme og stek løk i 4-5 min. Tilsett hvitløk til stekepannen og stek i 1 min.
Ta stekebrett ut av ovnen og rull pizzadeig ut på stekebrettet. Smør pizzadeig med creme fraiche.
Topp pizzadeig med bacon, løk og sopp. La 1 cm langs kanten være uten fyll. Dryss finrevet ost over.
Stek pizza i ovnen i 10-15 min, til deigen er gyllen og osten har smeltet. Skjær eple i tynne skiver. Skyll salatblanding i et dørslag under kaldt vann. Bland eple og salatblanding i en skål med olivenolje* [1/2 ss | 1 ss] og krydre med salt* og pepper*.
Ta pizza ut av ovnen og skjær i stykker. Server salat ved siden av.