Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.
Utforsk det asiatiske kjøkken med dagens eksotiske middagsrett! La deg friste av vår sprøstekte katsu aubergin, servert med lun kokosris og en forfriskende kålsalat ved siden av. Retten toppes med en klatt asiatisk majones.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Aubergine
75 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
150 g
Langkornet hvit ris
15 g
Revet kokos
(Kan inneholde Nøtter, Peanøtter, Hvete, Spelt, Gluten, Rug, Havre, Bygg, Sesam)
10 g
Sesamfrø
(Inneholder Sesam Kan inneholde Bygg, Kamut, Nøtter, Havre, Peanøtter, Rug, Spelt, Hvete)
4 g
Curry-On
40 g
Søt chilisaus
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
150 g
Spisskål, skåret
50 g
Vegansk asiatisk majones
(Inneholder Soya, Hvete, Gluten, Sesam)
1 stk
Vårløk
½ stk
Lime
½ g
Chiliflak
1 pakke
Saltede peanøtter
(Inneholder Peanøtter Kan inneholde Sesam, Nøtter)
½ ss
Olivenolje (steg 1)
3 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
3 ss
Hvetemel (steg 2)
½ ts
Salt (steg 2)
½ dl
Vann (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 4)
½ ss
Olivenolje (steg 4)
½ ss
Hvetemel (steg 5)
1.5 dl
Vann (steg 5)
1 ss
Olivenolje (steg 3)
½ ss
Olivenolje (steg 5)
Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en mellomstor kjele på middels varme.
Stek revet kokos i 30 sek, til ristet.
Kok opp vann [3 dl | 5,5 dl]. Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts]. Senk til middels lav varme og la putre under lokk i 14 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i ytterligere i 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.
Skjær aubergine i 1 cm tykke skiver.
Pisk mel [3 ss | 6 ss], salt [1/2 ts | 1 ts] og vann [1/2 dl | 1 dl] i en dyp tallerken, til glatt.
Bland panko paneringsmel, en klype salt og sesamfrø i en annen dyp tallerken.
Dypp aubergine i melblandingen, deretter i pankoblandingen. Sett til side på en tallerken.
Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje, og varm opp på middels høy varme.
Stek aubergine 4-5 min på hver side, eller til gylne og gjennomstekte. Sett til side på en tallerken med kjøkkenpapir. Krydre med salt.
I mellomtiden, skjær vårløk i tynne skiver.
Halver lime [1/2 stk, 2P]
Bland limesaft [1 ss | 2 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts], olivenolje [1/2 ss | 1 ss], chiliflak [1/2 pakke, 2P], kål, peanøtter og vårløk. Sett til side.
Etter auberginen er stekt, tørk av stekepannen. Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] på middels høy varme.
Stek Curry-On og mel [1/2 ss | 1 ss] i 1 min.
Bland inn soyasaus, søt chilisaus og vann [1,5 dl | 3 dl]. La koke i 1-2 min, til tyknet. Ta stekepannen av varmen.
TIPS: Tilsett en ekstra skvett vann hvis sausen blir for tykk.
Anrett aubergine, ris og kålsalat i dype tallerkener.
Drypp over katsusaus på auberginen.
Server med en klatt asiatisk majones på siden.