Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.
I dag kan vi friste med en moderne og vegetarisk street-food-preget middag med deilig og spennende tilbehør. Vi kaster oss rundt og smekker sammen sprøstekte krydrede veganske strimler, pommes frites med rosmarin, en frisk og kremet kålsalat med eple og aioli og til sist topper vi retten med et dryss valnøtter og en hjemmelaget persilledressing som passer knallgodt til.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
200 g
Veganske strimler
(Inneholder Soya)
50 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
4 g
Mamas Favoritt
(Inneholder Egg)
500 g
Poteter
75 g
Rødkål
1 stk
Eple
40 g
Aioli
(Inneholder Sennep, Egg)
20 g
Valnøtter
(Inneholder Nøtter Kan inneholde Sesam, Peanøtter)
1 pakke
Rømme
(Inneholder Melk)
1 pose
Bladpersille
½ stk
Rosmarin
1 ss
Hvetemel (steg 3)
½ ts
Salt (steg 3)
1 stk
Egg (steg 3)
1 ss
Olivenolje (steg 4)
½ ts
Salt (steg 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Finhakk rosmarin.
Skjær poteter (uskrelte) i 1 cm fries.
Overfør til et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med rosmarin [1/2 pakke, 2P] og en klype salt og pepper. Bland godt.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til møre.
Del eple i to, fjern kjerne og skjær i tynne skiver.
Finhakk persille.
I mellomtiden, bland veganske strimler, hvetemel [1 ss | 2 ss] og salt [1/2 ts | 1 ts] i en stor skål.
Pisk egg [1 stk | 2 stk] i en dyp tallerken. Bland inn veganske strimler (bruk halvparten for 2P).
Tilsett panko og Mamas Favoritt. Bland godt slik at strimlene dekkes.
TIPS: Press panko forsiktig på strimlene slik at den fester seg.
Når potetene har 10 min igjen, dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje og varm opp på middels høy varme.
Stek veganske strimler i omganger i 2-3 min på hver side, eller til gylne.
Sett til side på en tallerken dekket med kjøkkenpapir.
TIPS: Ha mer olje i pannen dersom strimlene setter seg fast.
I mellomtiden, bland rødkål, eple, aioli, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en mellomstor skål.
Bland rømme, persille, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en liten skål.
Anrett rosmarin-pommes frites, sprø veganske strimler og kremet salat på tallerkener.
Topp salat med valnøtter og legg litt persilledressing på siden.
Dropp valnøtter dersom barna ikke liker det.