topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sprøstekt blomkål

Sprøstekt blomkål

med sesambakt søtpotet og kålsalat

En rett med mange gode råvarer som en tilberedt på nye og spennende måter. Den sprøstekte, pankopanerte blomkålen med sriracha bakes til perfeksjon i ovnen. Samtidig lager vi pommes frites av søtpotet, og blander en kremet kålsalat med vårløk og svart sesammajones.

Tags:
Enkel
Under 650 kcal
Vegetar
Melkefri
Allergener:
Egg
Sennep
Gluten
Hvete
Sesam
Soya

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
15 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

450 g

Søtpotet

275 g

Blomkål

½ stk

Lime

25 g

Srirachamajones

(Inneholder Egg, Sennep)

12.5 g

Ketchup

30 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

10 g

Sesamfrø

(Inneholder Sesam Kan inneholde Nøtter, Peanøtter)

40 g

Søt chilisaus

12.5 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

150 g

Strimlet salat (kål, savoy, gulrot)

(Kan inneholde Selleri)

50 g

Svart sesammajones

(Inneholder Sennep, Soya, Gluten, Hvete, Sesam, Egg)

1 stk

Vårløk

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt (steg 2)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier590 kcal
Energi (kj)2467 kj
Fett25.84 g
Mettet fett2.5 g
Karbohydrater69.64 g
Sukker21.9 g
Protein12.59 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate

Framgangsmåte

Forbered råvarer
1

Sett ovnen på 220°C/240°C (varmluft). Skjær søtpotet (uskrellet) i 1 cm tynne staver. Skjær blomkål i små buketter. Del lime [1/2 stk, 2P] i to.

Panér blomkål
2

Bland srirachamajones [1/2 pakke, 2P], ketchup [1/2 pakke, 2P], salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper i en skål. Bland blomkål med blandingen og rør godt. Tilsett panko og bland godt. Fordel panert blomkål på den ene siden av et stekebrett med bakepapir. Strø over resterende panko.

Bak søtpotet og blomkål
3

Legg søtpotet på den andre siden av stekebrettet. Drypp over en skvett olivenolje, halvparten av sesamfrøene og krydre med en klype salt og pepper. Bland godt. Bak i ovnen i 20-25 min, til sprø blomkål og gyllen søtpotet. TIPS: Fordel blomkål jevnt på stekebrettet slik at de stekes jevnt. TIPS: Bruk to stekebrett for 4P.

Bland søt chilisaus
4

Bland søt chilisaus, soyasaus [1/2 pakke, 2P], en stor skvett limesaft og resterende sesamfrø i en skål.

Bland salat
5

Skjær vårløk i tynne skiver. Bland strimlet salat, halvparten av vårløken og halvparten av svart sesammajones i en skål.

Server
6

Anrett kålsalat, søtpotet og sprøstekt blomkål på tallerkener. Drypp over noen skvetter søt chilisaus og server resterende sesammajones på siden. Strø over resterende vårløk.