Sprøstekt halloumiburger
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sprøstekt halloumiburger

Sprøstekt halloumiburger

med saftig epleslaw og pommes frites

Denne burgeren er laget med panert halloumi og hjemmelaget pommes frites med en saftig epleslaw. Ja, du leste riktig! Eple, majones, kålblanding og olivenolje utgjør den perfekte epleslaw. Med hjemmelagde pommes frites på sidelinjen er denne middagen et EM-trofé verdig. Nyt en klassisk burger på en ny måte.

Tags:
Barnevennlig
Vegetar
Enkel
Allergener:
Melk
Egg
Gluten
Hvete
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
15 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

500 g

Poteter

1 stk

Halloumi

(Inneholder Melk)

75 g

Strimlet salat (kål, savoy, gulrot)

2 stk

Briochebrød

(Inneholder Egg, Gluten, Melk, Hvete Kan inneholde Sesam, Soya)

1 stk

Eple

4 g

Ay Cajun-ba

(Inneholder Sulfitter)

50 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

5 g

Tex-Mex

75 g

Yoghurt

(Inneholder Melk)

1 stk

Gulrot

Ikke inkludert i matkassen din

1 stk

Egg (steg 2)

2 ss

Hvetemel (steg 2)

½ ss

Vann (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier1137 kcal
Energi (kj)4759 kj
Fett46.3 g
Mettet fett25.6 g
Karbohydrater131.8 g
Sukker25.2 g
Protein48.7 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Rivjern

Framgangsmåte

Lag pommes frites
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft).

Skjær poteter (uskrelt) i 1 cm tykke staver.

Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med Tex-mex og en klype salt og pepper. Bland godt. Bak i ovnen i 25-30 min, til gylne.

Panér halloumi
2

Skjær halloumi på langs (2 stk. per person).

Visp egg [1 stk | 2 stk] i en skål. 

Bland panko og en stor klype pepper i en annen skål.

Ha hvetemel [2 ss | 4 ss] i en tredje skål.

Vend halloumi først i mel, deretter i egg og til slutt i panko.

Bak halloumi
3

Overfør halloumi til et stekebrett med bakepapir og drypp en skvett olivenolje over.

Når pommes frites har 10 min igjen, sett halloumi inn i ovnen og bak i 10 min, til gyllenbrune.

Lag elpeslaw
4

Skjær eple i tynne skiver. Riv gulrot (uskrelt) grovt.

Bland yoghurt, Ay Cajun-ba og vann [1/2 ss | 1 ss] i en skål.

Bland strimlet salat [1/2 pakke, 2P], eple, gulrot og halvparten av yoghurtblandingen i en ny skål. Krydre med en klype pepper. Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig.

Varm burgerbrød
5

Når halloumi og pommes frites har 4 min igjen, legg briochebrød direkte på en rist og varm i ovnen i 3-4 min, til gjennomvarm.

Server
6

Del briochebrød i to og smør på resterende cajunyoghurt.

Fyll burger med halloumi og epleslaw.

Server pommes frites og resterende epleslaw på siden.