Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Jasminris
250 g
Laksefilet
(Inneholder Fisk)
4 g
Ga-Laksa
200 ml
Kokosmelk
1 stk
Ingefær
1 stk
Pak choi
1 stk
Gulrot
½ stk
Rød chili
2 stk
Hvitløk
4 g
Curry-On
1 stk
Gulrot, lilla
20 g
Gul karripasta
(Inneholder Sennep)
¼ ts
Salt (steg 1)
3 dl
Vann (steg 1)
Kok opp lettsaltet vann* [2,5 dl | 5 dl] i en gryte. Tilsett ris, senk til lav varme og kok under lokk i 12 min. Skru av varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til alt vann er absorbert. TIPS: Risen skal dampes, så ikke sniktitt!
Riv ingefær fint. Press eller finhakk hvitløk. Skjær gulrot (uskrellet) i tynne staver. Grovhakk pak choi. Finhakk chili.
Varm opp en skvett olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek gulrot i 3-4 min. Tilsett pak choi, hvitløk og en skvett vann*, og stek i 1 min. Krydre med en klype salt* og pepper* og overfør til en skål.
Varm opp en smule olivenolje* i samme stekepanne på middels høy varme. Krydre laks med salt* og pepper* og stek med skinnsiden på pannen i 3-4 min. Vend fisken og stek i ytterligere 3-4 min. Overfør til en tallerken med skinnsiden vendt opp. VIKTIG: Laksen er ferdig stekt når kjøttet er matt i midten.
Bruk samme stekepanne igjen (skylles av først) og varm opp en skvett olivenolje* på middels høy varme. Tilsett Ga-Laksa, Curry-on og ingefær, og stek under omrøring i 1-2 min. Tilsett kokosmelk og en skvett vann*. La simre under omrøring i 2-3 min. Smak til med salt* og pepper*.
Anrett ris og grønnsaker på tallerkener. Topp med laks og karrisaus. Dryss over med chili.