Sprøstekt laks i katsu-saus
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Basmatiris
250 g
Brokkoli
30 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
250 g
Laksefilet
(Inneholder Fisk)
4 g
Curry-On
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
40 g
Søt chilisaus
1 stk
Gulrot
50 g
Svart sesammajones
(Inneholder Sennep, Soya, Gluten, Hvete, Sesam, Egg)
3 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
2 ss
Hvetemel (steg 3)
¼ ts
Salt (steg 3)
1 stk
Egg (steg 3)
1 ss
Olivenolje (steg 4)
1 dl
Vann (steg 5)
½ ss
Smør (steg 5)
½ ss
Hvetemel (steg 5)
Sett ovnen på 220°C/240°C (varmluft). Kok opp en kjele med vann* [3 dl | 6 dl]. Tilsett ris og salt* [½ ts | 1 ts] og rør godt. Senk til middels lav varme og la putre under lokk i 10 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk. TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.
Skjær brokkoli i 2 cm store buketter. Skjær stilken i biter. Fordel på et stekebrett med bakepapir. La det også være plass til fisken. Drypp over en skvett olivenolje* og krydre med en klype salt* og pepper*. Bland godt. Bak midt i ovnen i 10-12 min, til mør.
Bland hvetemel* [2 ss | 4 ss], salt* [¼ ts | ½ ts] og en god klype pepper* i en dyp tallerken. Visp egg* [1 stk | 2 stk] i en annen dyp tallerken. Ha panko i en tredje tallerken. Dypp fisk først i melblanding, så i egg og til sist i panko. TIPS: Har du ikke egg, kan du bruke 2 ss melk.
Varm opp nok olivenolje* til å dekke en stekepanne på middels høy varme. Stek fisk i 1-2 min på hver side, til pankoen er gyllen. Fjern fra varmen. Når brokkolien har 5 min igjen, legg fisk på stekebrettet. Stek i 4-5 min, til gjennomstekt. TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er matt i midten.
Vask stekepannen. Smelt smør* [½ ss| 1 ss] i stekepannen på middels høy varme. Tilsett gult karripulver og hvetemel* [½ ss | 1 ss], og stek i 1 min. Pisk inn soyasaus, søt chilisaus og vann* [1 dl | 2 dl]. Kok i 1-2 min, til tyknet. Fjern fra varmen. Skrell gulrot til lange bånd.
Anrett ris, brokkoli og katsu-saus på tallerkener. Legg fisk over sausen. Drypp en klatt sesammajones på siden og fordel gulrotbånd i midten.