Sprøstekt laks i katsu-saus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sprøstekt laks i katsu-saus

Sprøstekt laks i katsu-saus

med ovnsbakt brokkoli og sesammajones

Sprøstekt laks i katsu-saus

Tags:
Rask
Allergener:
Gluten
Hvete
Fisk
Soya
Sennep
Sesam
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

150 g

Basmatiris

250 g

Brokkoli

30 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

250 g

Laksefilet

(Inneholder Fisk)

4 g

Curry-On

25 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

40 g

Søt chilisaus

1 stk

Gulrot

50 g

Svart sesammajones

(Inneholder Sennep, Soya, Gluten, Hvete, Sesam, Egg)

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

2 ss

Hvetemel (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 3)

1 stk

Egg (steg 3)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

1 dl

Vann (steg 5)

½ ss

Smør (steg 5)

½ ss

Hvetemel (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier1049 kcal
Energi (kj)4389 kj
Fett49.2 g
Mettet fett9.1 g
Karbohydrater103.6 g
Sukker19.7 g
Protein44.6 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Sett ovnen på 220°C/240°C (varmluft). Kok opp en kjele med vann* [3 dl | 6 dl]. Tilsett ris og salt* [½ ts | 1 ts] og rør godt. Senk til middels lav varme og la putre under lokk i 10 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk. TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

Tilbered brokkoli
2

Skjær brokkoli i 2 cm store buketter. Skjær stilken i biter. Fordel på et stekebrett med bakepapir. La det også være plass til fisken. Drypp over en skvett olivenolje* og krydre med en klype salt* og pepper*. Bland godt. Bak midt i ovnen i 10-12 min, til mør.

Panér fisk
3

Bland hvetemel* [2 ss | 4 ss], salt* [¼ ts | ½ ts] og en god klype pepper* i en dyp tallerken. Visp egg* [1 stk | 2 stk] i en annen dyp tallerken. Ha panko i en tredje tallerken. Dypp fisk først i melblanding, så i egg og til sist i panko. TIPS: Har du ikke egg, kan du bruke 2 ss melk.

Stek fisk
4

Varm opp nok olivenolje* til å dekke en stekepanne på middels høy varme. Stek fisk i 1-2 min på hver side, til pankoen er gyllen. Fjern fra varmen. Når brokkolien har 5 min igjen, legg fisk på stekebrettet. Stek i 4-5 min, til gjennomstekt. TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er matt i midten.

Lag katsu-saus
5

Vask stekepannen. Smelt smør* [½ ss| 1 ss] i stekepannen på middels høy varme. Tilsett gult karripulver og hvetemel* [½ ss | 1 ss], og stek i 1 min. Pisk inn soyasaus, søt chilisaus og vann* [1 dl | 2 dl]. Kok i 1-2 min, til tyknet. Fjern fra varmen. Skrell gulrot til lange bånd.

Server
6

Anrett ris, brokkoli og katsu-saus på tallerkener. Legg fisk over sausen. Drypp en klatt sesammajones på siden og fordel gulrotbånd i midten.