I dagens rett kombinerer vi tex-mex-panert torsk med ingredienser av alle farger. Vi serverer grønnsaksbulgur med tomat, vårløk og nøye utvalgt krydder. Mango og rødkål tilfører enda mer farge og smak, og retten toppes med en frisk limeyoghurt som passer perfekt til både fisk og bulgur.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
85 g
Bulgur
(Inneholder Hvete, Gluten)
1 stk
Tomat
1 stk
Vårløk
½ stk
Mango
½ stk
Lime
250 g
Torsk
(Inneholder Fisk)
5 g
Tex-Mex
30 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
75 g
Yoghurt
(Inneholder Melk)
75 g
Rødkål
4 dl
Vann (steg 1)
¼ ts
Salt (steg 1)
2 ss
Hvetemel (steg 3)
1 stk
Egg (steg 3)
¼ ts
Salt (steg 3)
1 ss
Olivenolje (steg 4)
½ ss
Olivenolje (steg 5)
Kok opp en kjele med vann [4 dl | 8 dl]. Tilsett bulgur og salt [¼ ts I ½ ts] og senk til middels varme. Kok i 9-10 min, eller til ‘al dente’. Hell av vannet.
Skjær tomat i 2 cm biter. Skjær vårløk i tynne skiver, skill det grønne fra det hvite. Skrell og skjær mango [½ stk, 2P] i 2 cm biter. Skjær lime [½ stk, 2P] i båter.
Skjær fisk i 3 cm biter på et eget skjærebrett. Bland hvetemel [2 ss | 4 ss], Tex-Mex, salt [¼ ts | ½ ts] og en god klype pepper i en skål. Visp egg [1 stk | 2 stk] i en annen skål. Legg panko i en tredje skål. Dypp fisk først i melblandingen, deretter i egg og til slutt i panko. Sett til side på en tallerken. TIPS: Har du ikke egg, bruk 2 ss melk.
Dekk bunnen av en stekepanne med olivenolje og varm opp til middels høy varme. Stek fisk i 1-2 min på hver side, til gyllen og gjennomstekt. Sett til side på en tallerken med kjøkkenpapir. Krydre med en klype salt. TIPS: Tilsett mer olivenolje ved behov slik at fisken ikke setter seg fast. TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.
Bland yoghurt og en stor skvett limesaft i en skål. Smak til med en klype salt. Bland tomat, det hvite av vårløken, olivenolje [½ ss | 1 ss] og saft fra resterende limebåter med bulgur. Smak til med en klype salt og pepper.
Anrett bulgur i dype tallerkener. Topp med rødkål, mango og fisk. Drypp over limeyoghurt og pynt med det grønne av vårløken.