Sprøstekte tortillabrød og svarte bønner
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sprøstekte tortillabrød og svarte bønner

Sprøstekte tortillabrød og svarte bønner

med syltet sjalottløk og fersk koriander

Visste du at man enkelt kan lage egne tortillachips hjemme? Det gjør vi i denne oppskriften! Skjær tortillabrød i trekanter og bak dem i ovnen til de blir gylne og sprø. Vi servere våre chips med en cajunkrydret, tomatbasert saus med svarte bønner og syrlig limesyltet sjalottløk. Retten toppes med en klatt mild rømme for å balansere smakene, og garneres med koriander.

Tags:
Under 650 kcal
Vegetar
Allergener:
Gluten
Hvete
Sulfitter
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 pakke

Hakkede tomater

1 pakke

Svarte bønner

1 stk

Hvitløk

1 stk

Paprika, grønn

2.5 g

Tex-Mex

2 stk

Tortillabrød

(Inneholder Gluten, Hvete)

4 g

Ay Cajun-ba

(Inneholder Sulfitter)

1 stk

Lime

100 g

Gresk salatost

(Inneholder Melk)

75 ml

Rømme

(Inneholder Melk)

½ stk

Sjalottløk

1 pose

Koriander

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Sukker til sylting

1 ss

Vann til sylting

¼ ts

Salt til sylting

½ ss

Smør til steking

½ ts

Salt til saus

½ ts

Sukker til saus

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier632 kcal
Energi (kj)2646 kj
Fett27.1 g
Mettet fett14.2 g
Karbohydrater87.6 g
Sukker17.8 g
Protein30.4 g
Natrium0.2 mg

Framgangsmåte

Sylt sjalottløk
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Skjær sjalottløk i tynne skiver.

Halver lime.

Bland limesaft, sukker, vann og salt i en liten skål.

Vend løk i lake og sett til side.

Hell av laken før servering.

Forbered grønnsaker
2

Hell væske av svarte bønner.

Skjær paprika i 1 cm store biter.

Finhakk eller press hvitløk.

Ovnsbak tortillabrød
3

Skjær tortillabrød i 3 cm brede trekanter.

Fordel tortillabrød i ett lag på et stekebrett med bakepapir.

Bak i ovnen i 4-6 min, til gylne og sprø.

TIPS: Hold et øye med tortillabrødene så de ikke brenner seg.

Stek paprika
4

I mellomtiden, smelt smør i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek paprika i 2-3 min, til myke.

Tilsett hvitløk, Ay Cajun-ba og Tex-mex. Stek i 30 sek, til velduftende.

Lag saus
5

Tilsett hakkede tomater, svarte bønner, salt og sukker i stekepannen.

Stek i 3-4 min, til sausen tykner noe.

Server
6

Anrett tortillachips og saus på tallerkener.

Topp med rømme, syltet sjalottløk og smuldret salatost.

Garner med koriander.

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image