Visste du at man enkelt kan lage egne tortillachips hjemme? Det gjør vi i denne oppskriften! Skjær tortillabrød i trekanter og bak dem i ovnen til de blir gylne og sprø. Vi servere våre chips med en cajunkrydret, tomatbasert saus med svarte bønner og syrlig limesyltet sjalottløk. Retten toppes med en klatt mild rømme for å balansere smakene, og garneres med koriander.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 pakke
Hakkede tomater
1 pakke
Svarte bønner
1 stk
Hvitløk
1 stk
Paprika, grønn
2.5 g
Tex-Mex
2 stk
Tortillabrød
(Inneholder Gluten, Hvete)
4 g
Ay Cajun-ba
(Inneholder Sulfitter)
1 stk
Lime
100 g
Gresk salatost
(Inneholder Melk)
75 ml
Rømme
(Inneholder Melk)
½ stk
Sjalottløk
1 pose
Koriander
½ ts
Sukker til sylting
1 ss
Vann til sylting
¼ ts
Salt til sylting
½ ss
Smør til steking
½ ts
Salt til saus
½ ts
Sukker til saus
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Skjær sjalottløk i tynne skiver.
Halver lime.
Bland limesaft, sukker, vann og salt i en liten skål.
Vend løk i lake og sett til side.
Hell av laken før servering.
Hell væske av svarte bønner.
Skjær paprika i 1 cm store biter.
Finhakk eller press hvitløk.
Skjær tortillabrød i 3 cm brede trekanter.
Fordel tortillabrød i ett lag på et stekebrett med bakepapir.
Bak i ovnen i 4-6 min, til gylne og sprø.
TIPS: Hold et øye med tortillabrødene så de ikke brenner seg.
I mellomtiden, smelt smør i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek paprika i 2-3 min, til myke.
Tilsett hvitløk, Ay Cajun-ba og Tex-mex. Stek i 30 sek, til velduftende.
Tilsett hakkede tomater, svarte bønner, salt og sukker i stekepannen.
Stek i 3-4 min, til sausen tykner noe.
Anrett tortillachips og saus på tallerkener.
Topp med rømme, syltet sjalottløk og smuldret salatost.
Garner med koriander.