topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Squash- og tomatgrateng

Squash- og tomatgrateng

med rigatoni og finrevet ost

Pasta med tomatsaus er en favoritt blant mange familier. I dag piffer vi opp klassikeren ved å ovnsgratinere tomatsausen med squash, toppet med en pankoblanding med italiensk ost og gouda. Gratengen serveres på en seng av rigatoni i hvitløksolje med et dryss fersk basilikum.

Allergener:
Gluten
Hvete
Melk
Egg
Selleri

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Løk

4 g

Hvitløksflørt

1 stk

Hvitløk

25 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

1 pose

Basilikum

150 ml

Matfløte

(Inneholder Melk)

4 g

Middelhavsdrøm

1 pakke

Hakkede tomater m. hvitløk & løk

1 pakke

Rigatoni

(Inneholder Gluten, Hvete Kan inneholde Soya, Sennep)

50 g

Revet gouda

(Inneholder Melk)

1 stk

Squash

20 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olje til steking

1 ts

Sukker til saus

¼ ts

Salt til saus

2 ss

Olje til hvitløksolje

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier966 kcal
Energi (kj)4040 kj
Fett47.9 g
Mettet fett18.7 g
Karbohydrater99.3 g
Sukker28.1 g
Protein29.6 g
Natrium1238.3 mg

Framgangsmåte

Stek løk
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Grovhakk løk.

Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek løk i 1-2 min, eller til myk.

Lag tomatsaus
2

Tilsett hakkede tomater, grønnsaksbuljong, Middelhavsdrøm, Hvitløksflørt, sukker, matfløte, salt og en klype pepper.

Senk til middels varme og la putre i 5 min, til tyknet.

Gratiner grønnsaker
3

I mellomtiden, bland finrevet ost, gouda og panko i en liten skål.

Skjær squash i 0,5 cm halve skiver, og fordel i en ildfast form.

Hell tomatsaus over squash. Topp med ost- og pankoblanding.

Gratiner i 20 min, eller til gyllen og boblende.

Kok rigatoni
4

Mens squash gratineres, kok opp en stor kjele med saltet vann.

Kok rigatoni i 11-12 min, eller til 'al dente'.

Hell av vannet.

TIPS: Kokevannet skal være like salt som sjøvann.

TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er myk med litt tyggemotstand.

Bland hvitløksolje
5

Finhakk eller press hvitløk.

Bland hvitløk, olivenolje og en klype salt og pepper i en liten skål.

Hell hvitløksolje over ferdigkokt rigatoni, og bland sammen.

Grovhakk basilikum.

Server
6

Anrett rigatoni i dype tallerkener, og topp med gratinert tomat og squash.

Dryss over fersk basilikum.