Pasta med tomatsaus er en favoritt blant mange familier. I dag piffer vi opp klassikeren ved å ovnsgratinere tomatsausen med squash, toppet med en pankoblanding med italiensk ost og gouda. Gratengen serveres på en seng av rigatoni i hvitløksolje med et dryss fersk basilikum.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Squash
1 stk
Løk
1 pakke
Hakkede tomater m. hvitløk & løk
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
4 g
Hvitløksflørt
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
4 g
Middelhavsdrøm
20 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
50 g
Revet gouda
(Inneholder Melk)
25 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
1 pakke
Rigatoni
(Inneholder Hvete, Gluten Kan inneholde Soya)
1 stk
Hvitløk
1 pose
Basilikum
1 ss
Olivenolje (steg 1)
1 ts
Sukker (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 2)
2 ss
Olivenolje (steg 5)
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Grovhakk løk.
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek løk i 1-2 min, eller til myk.
Tilsett hakkede tomater, grønnsaksbuljong, Middelhavsdrøm, Hvitløksflørt, sukker [1 ts | 2 ts], matfløte [1/2 pakke, 2P], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper.
Senk til middels varme og la putre i 5 min, til tyknet.
I mellomtiden, bland finrevet ost, gouda og panko paneringsmel i en liten skål.
Skjær squash i 0,5 cm halve skiver, og fordel i en ildfast form.
Hell tomatsaus over squash. Topp med ost- og pankoblanding.
Gratiner i 20 min, eller til gyllen og boblende.
Mens squash gratineres, kok opp en stor kjele med saltet vann.
Kok rigatoni i 11-12 min, eller til 'al dente'.
Hell av vannet og legg rigatonien tilbake i kjelen.
TIPS: Kokevannet skal være like salt som sjøvann.
TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er myk med litt tyggemotstand.
Finhakk eller press hvitløk.
Bland hvitløk, olivenolje [2 ss | 4 ss] og en klype salt og pepper i en liten skål.
Hell hvitløksolje over ferdigkokt rigatoni, og bland sammen.
Grovhakk basilikum.
Anrett rigatoni i dype tallerkener, og topp med gratinert tomat og squash.
Dryss over med fersk basilikum.