Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Ingefær
1 stk
Hvitløk
150 g
Basmatiris
250 g
Brokkoli
½ stk
Lime
2 stk
Gulrot
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
30 g
Hoisinsaus
(Inneholder Sesam, Soya, Gluten, Hvete)
10 g
Sriracha
250 g
Kjøttdeig av storfe
20 g
Peanøtter
1 g
Chiliflak
3 dl
Vann (steg 1)
½ ss
Hvetemel (steg 3)
½ dl
Vann (steg 3)
½ ts
Salt (steg 1)
Riv ingefær og hvitløk fint. Varm opp en skvett olivenolje* i en stor kjele på middels varme. Stek hvitløk og ingefær i 1-2 min. Tilsett ris, vann* [3 dl | 6 dl] og salt* [1/4 ts | 1/2 ts], og kok opp. Senk til lav varme, og kok under lokk i 10 min. Skru av varmen og la hvile under lokk i 10 min.
Skjær brokkoli i små buketter. Skjær lime [1/2 pakke, 2P] i fire. Riv gulrot (uskrellet).
Pisk kaldt vann* [1/2 dl | 1 dl] og hvetemel* [1/2 ss | 1 ss] i en skål. Tilsett hoisinsaus, soyasaus og en god skvett limesaft. Bland godt. Tilsett ønsket mengde sriracha [1/2 pakke, 2P]. TIPS: Sriracha er sterkt, så tilsett forsiktig etter smak!
Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme (helst nonstick). Stek kjøttdeig og gulrot under omrøring i 4-5 min, til gjennomstekt. VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.
Tilsett brokkoli og stek i ytterligere 1-2 min. Tilsett srirachasaus, rør godt, og kok opp. Senk til lav varme og la det putre i 2-3 min. Skru av varmen og smak til med salt* og pepper*. TIPS: Tilsett en klype chiliflak hvis du er glad i sterk mat.
Anrett ris i dype tallerkener. Topp med hoisin- og srirachastekt kjøttdeig. Strø over peanøtter og en klype chiliflak (hvis ønskelig), og server resterende limebåter på siden.