Pannestekt biff og bearnaisedip
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pannestekt biff og bearnaisedip

Pannestekt biff og bearnaisedip

med gulrøtter og ostegratinert brokkoli

I dag skal vi lage en nydelig og mør biff med ostegratinerte poteter og brokkoli. Vi skal også lage ovnsbakte gulrøtter med sitron og estragon. I stedet for saus, går vi for en smakfull bearnaisedip som binder retten sammen.

Tags:
Hvetefri
Allergener:
Melk
Egg
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
35 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

500 g

Poteter

250 g

Brokkoli

3 stk

Gulrot

20 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

1 stk

Sitron

1 pose

Estragon

1 stk

Sjalottløk

300 g

Ytrefilet av storfe

7.5 g

Sennep

(Inneholder Sennep)

50 g

Majones

(Inneholder Egg, Sennep)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier678 kcal
Energi (kj)2838 kj
Fett25.6 g
Mettet fett5.4 g
Karbohydrater60.7 g
Sukker17.7 g
Protein48.3 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Bak poteter
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). 

Ta kjøtt ut av kjøleskapet for å oppnå romtemperatur. Krydre hver side med en klype salt.

Del poteter i to. 

Fordel på et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper. Bland godt.

Bak i ovnen i 25-35 min. 

Bak gulrøtter
2

I mellomtiden, skjær brokkoli og stilk i 2 cm biter.

Del gulrot (uskrelt) i to på langs.

Fordel gulrot på et nytt stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper. Bland godt.

Bak i ovnen i 10-15 min, til møre.

Gratiner brokkoli
3

Når potetene har 10 min igjen, fordel brokkoli på stekebrettet. Drypp over en skvett olivenolje og strø over finrevet ost. Bak i ovnen til osten er gyllen.

Forbered råvarer
4

Skjær sitron i båter.

Finhakk sjalottløk og estragon.

Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på høy varme.

Stek sjalottløk i 1-2 min. Sett til side i en skål.

Stek biff
5

Varm opp en skvett olivenolje i stekepannen på høy varme.

Stek kjøtt i 1 min på hver side. Senk varmen litt og stek i ytterligere 1-2 min på hver side for medium-rare.

Pakk kjøtt inn i folie og la hvile. Kjøttet vil fortsette å steke litt i folien. 

I mellomtiden, bland sjalottløk, sennep [½ pakke, 2P], majones, halvparten av estragon og en klype salt og pepper i en skål.

TIPS: Stek biffen i 1-2 min lenger for godt stekt.

Server
6

Skjær biff i skiver.

Anrett biff, gulrot og ovnsbakte grønnsaker på tallerkener.

Topp gulrot med resterende estragon og en skvett sitronsaft.

Topp biff med en klatt bearnaisedip og server resten på siden.