I dag inviterer vi til en fest med et luksuriøst måltid. Vi marinerer biffen i cajunkrydder og soyasaus, og steker den til perfeksjon. Samtidig ovnsbaker vi poteter, paprika og løk, og steker sopp med hvitløk. Alt toppes med en fantastisk cajunsaus med smør og worcestersaus og en kremet gressløkaioli.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Ytrefilet av storfe
4 g
Ay Cajun-ba
(Inneholder Sulfitter)
12.5 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
500 g
Poteter
1 stk
Paprika
1 stk
Rødløk
200 g
Sjampinjong
2 stk
Hvitløk
1 pose
Gressløk
40 g
Aioli
(Inneholder Sennep, Egg)
1 stk
Worcestersaus
(Inneholder Soya, Gluten, Bygg, Sennep)
1 ss
Olivenolje (steg 3)
1 ss
Smør (steg 3)
1 ss
Vann (steg 3)
½ ss
Olivenolje (steg 4)
3 ss
Smør (steg 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Ta kjøtt ut av kjøleskapet. Krydre hver side med halvparten av Ay Cajun-ba og en klype pepper.
Legg kjøttet i en skål og tilsett soyasaus [1/2 pakke, 2P]. Bland godt. Sett til side.
Skjær poteter (uskrelt) i 2 cm båter.
Skjær paprika i 2 cm strimler.
Skjær løk i 2 cm båter.
Overfør til et stekebrett med bakepapir [2 brett, 4P]. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper. Bland godt.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til møre.
Finhakk eller press hvitløk.
Skjær sopp i to.
Når grønnsakene har 15 min igjen i ovnen, varm opp smør [1 ss | 2 ss] og olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek sopp i 3-4 min, eller til gyllen.
Tilsett hvitløk og stek videre i 1 min.
Krydre med en stor klype salt og pepper. Sett til side i en skål.
Finhakk gressløk. Bland halvparten av gressløk med aioli og vann [1 ss | 2 ss] i en liten skål.
Tilsett olivenolje [1/2 ss | 1 ss] til stekepannen og varm opp på høy varme.
Stek kjøtt i 1 min på hver side, eller til brunet. Senk varmen og stek videre i 1-2 min på hver side for medium-rare. Pakk kjøtt inn i folie og la hvile til servering. Kjøttet vil fortsette å steke litt mens det hviler.
TIPS: Stek kjøttet i 1-2 min mer for godt stekt.
Avkjøl pannen litt (ikke vask den). Tilsett worcestersaus, resterende Ay Cajun-ba og smør [3 ss | 6 ss].
Rør hele tiden, og la restvarmen smelte smøret.
Anrett kjøtt, ovnsbakte grønnsaker og sopp på tallerkener.
Hell saus over kjøttet.
Server gressløkdressing på siden.
Pynt med resterende gressløk.