topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stekt biff i cajunsaus

Stekt biff i cajunsaus

med hvitløksstekt sopp og gressløkaioli

I dag inviterer vi til en fest med et luksuriøst måltid. Vi marinerer biffen i cajunkrydder og soyasaus, og steker den til perfeksjon. Samtidig ovnsbaker vi poteter, paprika og løk, og steker sopp med hvitløk. Alt toppes med en fantastisk cajunsaus med smør og worcestersaus og en kremet gressløkaioli.

Allergener:
Sulfitter
Hvete
Soya
Gluten
Sennep
Egg
Bygg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid40 minutter
35 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Ytrefilet av storfe

4 g

Ay Cajun-ba

(Inneholder Sulfitter)

12.5 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

500 g

Poteter

1 stk

Paprika

1 stk

Rødløk

200 g

Sjampinjong

2 stk

Hvitløk

1 pose

Gressløk

40 g

Aioli

(Inneholder Sennep, Egg)

1 stk

Worcestersaus

(Inneholder Soya, Gluten, Bygg, Sennep)

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olivenolje (steg 3)

1 ss

Smør (steg 3)

1 ss

Vann (steg 3)

½ ss

Olivenolje (steg 4)

3 ss

Smør (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier892 kcal
Energi (kj)3732 kj
Fett53.4 g
Mettet fett20.4 g
Karbohydrater57.6 g
Sukker12.7 g
Protein45 g
Natrium148.5 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Forbered kjøtt
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Ta kjøtt ut av kjøleskapet for å oppnå romtemperatur. Krydre hver side med halvparten av Ay Cajun-ba og en klype pepper. 

Legg kjøttet i en skål og tilsett soyasaus [1/2 pakke, 2P]. Bland godt. Sett til side. 

Ovnsbak grønnsaker
2

Skjær poteter (uskrelt) i 2 cm båter. 

Skjær paprika i 2 cm strimler. 

Skjær løk i 2 cm båter. 

Overfør til et stekebrett med bakepapir [2 brett, 4P]. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper. Bland godt. 

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til møre.

Stek sopp
3

I mellomtiden, finhakk eller press hvitløk. 

Skjær sopp i to. 

Når grønnsakene har 15 min igjen i ovnen, varm opp smør [1 ss | 2 ss] og olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek sopp i 3-4 min, eller til gyllen.

Tilsett hvitløk og stek videre i 1 min.

Krydre med en stor klype salt og pepper. Sett til side i en skål.

Finhakk gressløk. Bland halvparten av gressløk med aioli og vann [1 ss | 2 ss] i en liten skål.

Stek kjøtt
4

Tilsett olivenolje [1/2 ss | 1 ss] til stekepannen og varm opp på høy varme. 

Stek kjøtt i 1 min på hver side, eller til brunet. Senk varmen og stek videre i 1-2 min på hver side for medium-rare. Pakk kjøtt inn i folie og la hvile til servering. Kjøttet vil fortsette å steke litt mens det hviler. 

TIPS: Stek kjøttet i 1-2 min mer for godt stekt.

Lag saus
5

Avkjøl pannen litt (ikke vask den). Tilsett worcestersaus, resterende Ay Cajun-ba og smør [3 ss | 6 ss]. 

Rør hele tiden, og la restvarmen smelte smøret.

Server
6

Anrett kjøtt, ovnsbakte grønnsaker og sopp på tallerkener. 

Hell saus over kjøttet. 

Server gressløkdressing på siden. 

Pynt med resterende gressløk.