Unn deg selv og dine en luksusmiddag! Vi byr på en klassisk oppskrift som består av mørstekt biff, sprø, ovnsbakte potetbåter og en fyldig bernaisesaus. Server med pankogratinerte gulrøtter og grønne bønner som tilbehør. Denne retten slår aldri feil!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Ytrefilet av storfe
500 g
Poteter
4 g
Panamat
80 g
Bearnaisesaus
(Inneholder Melk)
75 g
Grønne bønner
25 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
20 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
½ stk
Hvitløk
1 stk
Gulrot
2 ss
Olivenolje (steg 2)
¾ ts
Salt (steg 1)
¼ ts
Salt (steg 2)
2 ss
Vann (steg 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Ta kjøtt ut fra kjøleskapet så det blir romtemperert, og krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts].
Skjær potet (uskrelt) i 2 cm tykke båter.
Fordel potet på et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Bland med en skvett olivenolje, Panamat, salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper.
Bak i ovnen i 25-35 min, til gylne og møre.
I mellomtiden, finhakk eller press hvitløk [1/2 fedd, 2P].
Skjær gulrot (uskrelt) i 1 cm tynne staver.
Skjær endene av grønne bønner.
Bland hvitløk, panko, finrevet ost, olivenolje [2 ss | 4 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en liten skål.
Plasser gulrot og grønne bønner på et nytt stekebrett med bakepapir når det gjenstår 15 min av steketiden til poteter.
Dryss pankoblanding over grønnsakene.
Bak i ovnen i 10-12 min, til grønnsaker er møre og pankoblandingen gyllen.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på høy varme.
Stek kjøtt i 1 min per side, til brunet. Senk til middels varme og stek videre i 1-2 min for medium-rare. Pakk kjøttet inn i folie, og la hvile til servering.
TIPS: Stek i ytterligere 1-2 min for godt stekt.
Når det gjenstår 5 min av steketiden til grønnsaker, varm opp samme stekepanne på middels varme.
Varm opp bernaisesaus, vann [2 ss | 4 ss] og en klype salt og pepper i 1-2 min, til gjennomvarmet.
Skjær kjøtt i tynne skiver.
Fordel potetbåter, kjøtt og gratinerte grønnsaker på tallerkener.
Topp kjøtt med bernaisesaus, og eventuell kjøttsaft fra folien.