Stekt biff og varm basilikumsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stekt biff og varm basilikumsaus

Stekt biff og varm basilikumsaus

med hvitløksmos og pinjekjernesalat

Her byr vi på en spennende rett som er perfekt til deg som vil skjemme bort middagsgjestene litt ekstra. Vi skal nemlig lage en supermør biff marinert i soyasaus. Tilbehøret i dag er en potetmos med hvitløk og ost, syrlig tomatsalat med ristede pinjekjerner, og en nydelig basilikumsaus med creme fraiche.

Allergener:
Melk
Hvete
Soya
Gluten
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

2 stk

Hvitløk

1 pose

Basilikum

2 stk

Sjalottløk

150 ml

Creme fraiche

(Inneholder Melk)

125 g

Cherrytomater

25 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

20 g

Pinjekjerner

(Kan inneholde Hvete, Nøtter, Peanøtter, Sesam, Bygg, Havre, Rug, Spelt)

60 g

Salatblanding

500 g

Bakepotet

300 g

Storfe mørbrad

20 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

1 stk

Sitron

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt til poteter

3 ss

Melk til mos

½ ts

Salt til mos

½ ts

Sukker til sylting

¼ ts

Salt til sylting

¼ ts

Sukker til saus

¼ ts

Salt til salat

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier776 kcal
Energi (kj)3245 kj
Fett37.8 g
Mettet fett19.8 g
Karbohydrater60.7 g
Sukker12.4 g
Protein50.1 g
Natrium0 mg

Framgangsmåte

Mariner kjøtt
1

Kok opp saltet vann i en stor kjele.

Bland halvparten av soyasaus og en god klype pepper i en mellomstor skål. Vend kjøtt i marinaden og sett til side.

Lag potetmos
2

Skrell og skjær poteter i 2 cm biter.

Skrell hvitløk.

Kok poteter og hvitløk i 11-13 min, eller til de lett kan stikkes i med en kniv. Hell ut vannet. Tilsett melk, finrevet ost, salt, og en klype pepper. Mos til mykt. Sett til side under lokk.

TIPS: Tilsett en klatt smør for ekstra kremet mos.

Lag salat
3

I mellomtiden, finhakk basilikum.

Del cherrytomater i to.

Skyll salatblanding.

Halver sitron.

Skjær sjalottløk i tynne skiver.

Press sitronsaft i en liten skål. Tilsett sukker, salt og sjalottløk. Vend sjalottløk i laken og sett til side.

Bland cherrytomater, salatblanding, og en klype salt og pepper i en mellomstor skål. Sett til side.

Stek kjøtt
4

Varm opp en stor stekepanne på middels høy varme.

Rist pinjekjerner i 3-4 min, eller til gylne. Sett til side i en liten skål.

Varm opp en skvett olivenolje i samme stekepanne på høy varme.

Stek kjøtt (la marinaden ligge igjen i skålen) i 1 min på hver side, eller til brunet. Senk varmen og stek videre i 1-2 min for medium-rare. Pakk kjøtt inn i folie og la hvile til servering. Kjøttet vil fortsette å steke litt mens det hviler.

TIPS: Stek i ytterligere 1-2 min hvis du ønsker det godt stekt.

Lag saus
5

Varm opp stekepannen (ikke vask den) på middels varme og rør inn resterende soyasaus (ta med marinaden i skålen), creme fraiche, sukker og basilikum.

Kok i 1-2 min, eller til tyknet.

Smak til med en klype salt og pepper. Fjern fra varmen.

Hell væske av sjalottløk og bland den i salaten rett før servering.

Server
6

Anrett kjøtt og ost- og hvitløksmos på tallerkener.

Hell saus over kjøtt.

Legg til salat og topp med resterende pinjekjerner.