Her byr vi på en spennende rett som er perfekt til deg som vil skjemme bort middagsgjestene litt ekstra. Vi skal nemlig lage en supermør biff marinert i soyasaus. Tilbehøret i dag er en potetmos med hvitløk og ost, syrlig tomatsalat med ristede pinjekjerner, og en nydelig basilikumsaus med creme fraiche.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
2 stk
Hvitløk
1 pose
Basilikum
2 stk
Sjalottløk
150 ml
Creme fraiche
(Inneholder Melk)
125 g
Cherrytomater
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
20 g
Pinjekjerner
(Kan inneholde Hvete, Nøtter, Peanøtter, Sesam, Bygg, Havre, Rug, Spelt)
60 g
Salatblanding
500 g
Bakepotet
300 g
Storfe mørbrad
20 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
1 stk
Sitron
½ ts
Salt til poteter
3 ss
Melk til mos
½ ts
Salt til mos
½ ts
Sukker til sylting
¼ ts
Salt til sylting
¼ ts
Sukker til saus
¼ ts
Salt til salat
Kok opp saltet vann i en stor kjele.
Bland halvparten av soyasaus og en god klype pepper i en mellomstor skål. Vend kjøtt i marinaden og sett til side.
Skrell og skjær poteter i 2 cm biter.
Skrell hvitløk.
Kok poteter og hvitløk i 11-13 min, eller til de lett kan stikkes i med en kniv. Hell ut vannet. Tilsett melk, finrevet ost, salt, og en klype pepper. Mos til mykt. Sett til side under lokk.
TIPS: Tilsett en klatt smør for ekstra kremet mos.
I mellomtiden, finhakk basilikum.
Del cherrytomater i to.
Skyll salatblanding.
Halver sitron.
Skjær sjalottløk i tynne skiver.
Press sitronsaft i en liten skål. Tilsett sukker, salt og sjalottløk. Vend sjalottløk i laken og sett til side.
Bland cherrytomater, salatblanding, og en klype salt og pepper i en mellomstor skål. Sett til side.
Varm opp en stor stekepanne på middels høy varme.
Rist pinjekjerner i 3-4 min, eller til gylne. Sett til side i en liten skål.
Varm opp en skvett olivenolje i samme stekepanne på høy varme.
Stek kjøtt (la marinaden ligge igjen i skålen) i 1 min på hver side, eller til brunet. Senk varmen og stek videre i 1-2 min for medium-rare. Pakk kjøtt inn i folie og la hvile til servering. Kjøttet vil fortsette å steke litt mens det hviler.
TIPS: Stek i ytterligere 1-2 min hvis du ønsker det godt stekt.
Varm opp stekepannen (ikke vask den) på middels varme og rør inn resterende soyasaus (ta med marinaden i skålen), creme fraiche, sukker og basilikum.
Kok i 1-2 min, eller til tyknet.
Smak til med en klype salt og pepper. Fjern fra varmen.
Hell væske av sjalottløk og bland den i salaten rett før servering.
Anrett kjøtt og ost- og hvitløksmos på tallerkener.
Hell saus over kjøtt.
Legg til salat og topp med resterende pinjekjerner.