Stekt biff og kremet sennepssaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stekt biff og kremet sennepssaus

Stekt biff og kremet sennepssaus

med ovnsbakte tomater og ruccolasalat

I dag frister vi med en luksuriøs helgemiddag - perfekt til gjester eller når du vil kose deg litt ekstra. Stek den møre biffen til perfeksjon, mens poteter og tomater koser seg i ovnen. Vi skal også lage en frisk ruccolasalat, og en nydelig kremet sennepssaus med fløte og ost.

Tags:
Under 50g karbo
Hvetefri
Allergener:
Melk
Sennep
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Ytrefilet av storfe

500 g

Poteter

125 g

Cherrytomater

2 stk

Hvitløk

20 g

Solsikkefrø

(Kan inneholde Sesam, Nøtter, Peanøtter)

40 g

Ruccola

150 ml

Matfløte

(Inneholder Melk)

12 g

Grov sennep

(Inneholder Sennep)

20 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

½ g

Oregano, tørket

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Sukker (steg 2)

1 ss

Olivenolje (steg 2)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

½ ts

Salt (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier764 kcal
Energi (kj)3195 kj
Fett41.2 g
Mettet fett14.5 g
Karbohydrater52.5 g
Sukker9.9 g
Protein48.1 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Ovnsbak poteter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft). 

La kjøttet hvile på kjøkkenbenken til romtemperatur, og krydre med en klype salt. 

Skjær poteter (uskrelt) i to. 

Overfør til et stekebrett med bakepapir [2 brett, 4P]. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med salt og pepper og bland godt. 

Bak i ovnen i 25-35 mi til myke.  

Ovnsbak tomater
2

I mellomtiden skjæres cherrytomater i to. 

Overfør til et annet stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og bland med sukker [1/2 ts | 1 ts] og en klype salt og pepper. 

Bak i ovnen i 15-25 min, eller til brunet. Når de er ferdige, sett til side for avkjøling. 

Finhakk eller press hvitløk. 

Bland olivenolje [1 ss | 2 ss], oregano [1/2 pose, 2P] og halvparten av hvitløk i en liten skål.

Stek kjøtt
3

Når potetene har 10 min igjen, varmes olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på høy varme. 

Stek kjøtt i 1 min på hver side, eller til brunet. Senk varmen og stek videre i 1-2 min på hver side til medium-rare. Pakk inn i folie og la hvile til servering. Kjøttet vil fortsette å steke litt mens det hviler. 

TIPS: Stek kjøttet i ytterligere 1-2 min for godt stekt.

Lag sennepsaus
4

Varm opp samme stekepanne på middels høy varme. 

Stek resterende hvitløk i 30 sek, eller til velduftende. 

Tilsett grov sennep, matfløte og finrevet ost. Bland godt. 

Senk varmen til lav, og la putre i 2 min, eller til sausen begynner å tykne. 

Tilsett kraft fra kjøttet i folien og krydre med salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper.

Lag salat
5

Skyll ruccola. 

Når potetene er ferdig stekt, bland inn hvitløk- og oreganoolje. 

Rett før servering, bland ruccola, solsikkefrø og en klype salt og pepper i en stor skål. 

TIPS: Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig.

Server
6

Anrett kjøtt, poteter og salat på tallerkener. 

Legg ovnsbakte tomater over salaten. 

Hell sennepsaus over kjøttet.