I dag frister vi med en luksuriøs helgemiddag - perfekt til gjester eller når du vil kose deg litt ekstra. Stek den møre biffen til perfeksjon, mens poteter og tomater koser seg i ovnen. Vi skal også lage en frisk ruccolasalat, og en nydelig kremet sennepssaus med fløte og ost.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Ytrefilet av storfe
500 g
Poteter
125 g
Cherrytomater
2 stk
Hvitløk
20 g
Solsikkefrø
(Kan inneholde Sesam, Nøtter, Peanøtter)
40 g
Ruccola
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
12 g
Grov sennep
(Inneholder Sennep)
20 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
½ g
Oregano, tørket
½ ts
Sukker (steg 2)
1 ss
Olivenolje (steg 2)
1 ss
Olivenolje (steg 3)
½ ts
Salt (steg 4)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
La kjøttet hvile på kjøkkenbenken til romtemperatur, og krydre med en klype salt.
Skjær poteter (uskrelt) i to.
Overfør til et stekebrett med bakepapir [2 brett, 4P]. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med salt og pepper og bland godt.
Bak i ovnen i 25-35 mi til myke.
I mellomtiden skjæres cherrytomater i to.
Overfør til et annet stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og bland med sukker [1/2 ts | 1 ts] og en klype salt og pepper.
Bak i ovnen i 15-25 min, eller til brunet. Når de er ferdige, sett til side for avkjøling.
Finhakk eller press hvitløk.
Bland olivenolje [1 ss | 2 ss], oregano [1/2 pose, 2P] og halvparten av hvitløk i en liten skål.
Når potetene har 10 min igjen, varmes olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på høy varme.
Stek kjøtt i 1 min på hver side, eller til brunet. Senk varmen og stek videre i 1-2 min på hver side til medium-rare. Pakk inn i folie og la hvile til servering. Kjøttet vil fortsette å steke litt mens det hviler.
TIPS: Stek kjøttet i ytterligere 1-2 min for godt stekt.
Varm opp samme stekepanne på middels høy varme.
Stek resterende hvitløk i 30 sek, eller til velduftende.
Tilsett grov sennep, matfløte og finrevet ost. Bland godt.
Senk varmen til lav, og la putre i 2 min, eller til sausen begynner å tykne.
Tilsett kraft fra kjøttet i folien og krydre med salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper.
Skyll ruccola.
Når potetene er ferdig stekt, bland inn hvitløk- og oreganoolje.
Rett før servering, bland ruccola, solsikkefrø og en klype salt og pepper i en stor skål.
TIPS: Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig.
Anrett kjøtt, poteter og salat på tallerkener.
Legg ovnsbakte tomater over salaten.
Hell sennepsaus over kjøttet.