Her byr vi på en spennende rett som er perfekt til en festlig lørdag. Vi skal nemlig lage mør og perfekt stekt ytrefilet av storfe. Tilbehøret i dag passer perfekt til, og består av potetmos med hvitløk, ovnsbakt pastinakk og gulrot, og en fantastisk soppsaus med masse fløte og persille.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Ytrefilet av storfe
200 g
Sjampinjong
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
1 stk
Hvitløk
4 g
Kyllingbuljong
2 stk
Pastinakk
1 stk
Gulrot, lilla
1 stk
Gulrot
25 g
Honning
4 g
Hvitløksflørt
1 pose
Bladpersille
500 g
Bakepotet
½ ts
Salt (steg 1)
3 ss
Melk (steg 1)
¼ ts
Salt (steg 2)
½ ss
Hvetemel (steg 5)
¼ ts
Salt (steg 5)
½ ss
Olivenolje (steg 5)
Ta biff ut av kjøleskapet og krydre hver side med en klype salt. Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft).
Kok opp en kjele med saltet vann i en kjele. Skrell poteter og skjær i 2 cm biter. Skrell hvitløk.
Kok poteter og hvitløk i 11-13 min, til mør. Hell av vannet. Tilsett melk [3 ss | 6 ss] og salt [½ ts | 1 ts]. Mos med en potetmoser. Tilsett en klatt smør og en klype pepper om ønskelig. Sett til side under lokk.
Skjær pastinakk (uskrelt) og gulrot (uskrelt) i 1 cm staver.
Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med salt [¼ ts | ½ ts].
Bak i ovnen i 20-25 min. Når grønnsakene har 10 min igjen, hell over honning, bland godt og sett inn i ovnen.
Skjær sopp i tynne skiver.
Finhakk persille (spar noen blader til pynt).
Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på høy varme.
Brun biff i 1 min på hver side. Senk varmen litt, og stek i ytterligere 1-2 min på hver side for medium rå. Pakk biff inn i folie og la hvile til servering. Kjøttet vil fortsette å steke litt mens det hviler.
TIPS: Stek biff i ytterligere 1-2 min dersom du ønsker det bedre stekt.
Tilsett olivenolje [½ ss | 1 ss] i stekepannen på middels varme.
Stek sopp i 3-4 min.
Tilsett hvetemel [½ ss | 1 ss], kyllingbuljong, Hvitløksflørt og salt [¼ ts | ½ ts]. Rør godt.
Tilsett matfløte og kok i 2-3 min.
Rør inn hakket persille rett før servering.
Skjær biff i skiver og anrett på tallerkener.
Topp med soppsaus.
Legg grønnsaker og hvitløksmos på siden.
Pynt med resterende persilleblader.