Stekt biff og kremet soppsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stekt biff og kremet soppsaus

Stekt biff og kremet soppsaus

med hvitløksmos og ovnsbakte grønnsaker

Her byr vi på en spennende rett som er perfekt til en festlig lørdag. Vi skal nemlig lage mør og perfekt stekt ytrefilet av storfe. Tilbehøret i dag passer perfekt til, og består av potetmos med hvitløk, ovnsbakt pastinakk og gulrot, og en fantastisk soppsaus med masse fløte og persille.

Allergener:
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Ytrefilet av storfe

200 g

Sjampinjong

150 ml

Matfløte

(Inneholder Melk)

1 stk

Hvitløk

4 g

Kyllingbuljong

2 stk

Pastinakk

1 stk

Gulrot, lilla

1 stk

Gulrot

25 g

Honning

4 g

Hvitløksflørt

1 pose

Bladpersille

500 g

Bakepotet

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt (steg 1)

3 ss

Melk (steg 1)

¼ ts

Salt (steg 2)

½ ss

Hvetemel (steg 5)

¼ ts

Salt (steg 5)

½ ss

Olivenolje (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier940 kcal
Energi (kj)3934 kj
Fett43.35 g
Mettet fett19.3 g
Karbohydrater94.33 g
Sukker32.8 g
Protein48.44 g
Natrium392 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Lag hvitløksmos
1

Ta biff ut av kjøleskapet og krydre hver side med en klype salt. Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft).

Kok opp en kjele med saltet vann i en kjele. Skrell poteter og skjær i 2 cm biter. Skrell hvitløk.

Kok poteter og hvitløk i 11-13 min, til mør. Hell av vannet. Tilsett melk [3 ss | 6 ss] og salt [½ ts | 1 ts]. Mos med en potetmoser. Tilsett en klatt smør og en klype pepper om ønskelig. Sett til side under lokk.

Bak grønnsaker
2

Skjær pastinakk (uskrelt) og gulrot (uskrelt) i 1 cm staver.

Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med salt [¼ ts | ½ ts].

Bak i ovnen i 20-25 min. Når grønnsakene har 10 min igjen, hell over honning, bland godt og sett inn i ovnen.

Forbered råvarer
3

Skjær sopp i tynne skiver.

Finhakk persille (spar noen blader til pynt).

Stek biff
4

Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på høy varme.

Brun biff i 1 min på hver side. Senk varmen litt, og stek i ytterligere 1-2 min på hver side for medium rå. Pakk biff inn i folie og la hvile til servering. Kjøttet vil fortsette å steke litt mens det hviler.

TIPS: Stek biff i ytterligere 1-2 min dersom du ønsker det bedre stekt.

Lag saus
5

Tilsett olivenolje [½ ss | 1 ss] i stekepannen på middels varme.

Stek sopp i 3-4 min. 

Tilsett hvetemel [½ ss | 1 ss], kyllingbuljong, Hvitløksflørt og salt [¼ ts | ½ ts]. Rør godt.

Tilsett matfløte og kok i 2-3 min.

Rør inn hakket persille rett før servering.

Server
6

Skjær biff i skiver og anrett på tallerkener.

Topp med soppsaus.

Legg grønnsaker og hvitløksmos på siden.

Pynt med resterende persilleblader.