Stekt biff og sjalottløksaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stekt biff og sjalottløksaus

Stekt biff og sjalottløksaus

med pastinakkmos og nøttetoppet purre

I dag frister vi med et fantastisk festmåltid som består av biff, pastinakkmos med poteter og hvitløk, nøttetoppet purre og syrlig sjalottløksaus. Skjem bort gjestene dine i helgen, eller unn deg et festmåltid midt i uken!

Tags:
Hvetefri
Allergener:
Nøtter
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

½ pose

Kruspersille

4 g

Kjøttbuljong

½ stk

Sjalottløk

20 g

Hasselnøtter

(Inneholder Nøtter Kan inneholde Sesam, Spelt, Hvete, Bygg, Havre, Peanøtter, Rug)

1 stk

Purre

1 stk

Pastinakk

300 g

Storfe mørbrad

12 ml

Hvitvinseddik

(Inneholder Sulfitter)

500 g

Poteter

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Smør till purre

3 ss

Melk til mos

½ ts

Salt til mos

¼ ts

Salt til kjøtt

½ ss

Mel til saus

2 ss

Vann til saus

1 ss

Olje til steking

1 ss

Smør til saus

½ ts

Sukker til saus

¼ ts

Salt til saus

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier731 kcal
Energi (kj)3060 kj
Fett32.8 g
Mettet fett12.1 g
Karbohydrater67.8 g
Sukker15.3 g
Protein44.5 g
Natrium370 mg

Framgangsmåte

Stek purre
1

 

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft).

 

Ta smør og biff ut av kjøleskapet for å oppnå romtemperatur. Krydre biff med salt.

 

Kok opp en kjele med saltet vann.

 

Del purre i to og halver på langs. Skyll godt. Legg purre i folie, tilsett smør, krydre med en klype salt og pepper, og pakk inn. Legg på et stekebrett med bakepapir.

 

Bak i ovnen i 25-30 min, til purren er myk.

 

TIPS: Pass på at folien er helt tett.

Lag potetmos
2

 

I mellomtiden, skrell og skjær potet og pastinakk i 2 cm biter.

 

Kok potet og pastinakk i 11-13 min, eller til de lett kan stikkes med en kniv.

 

Hell av vannet. Tilsett melk, salt og en klype pepper, og mos til glatt. Dekk med lokk og sett til side.

 

TIPS: Tilsett en klatt smør for kremet konsistens.

Forbered råvarer
3

 

I mellomtiden, finhakk sjalottløk og persille.

 

Grovhakk hasselnøtter.

 

Visp vann og hvetemel i en skål.

Stek biff
4

 

Når purren har 10 min igjen i ovnen, varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på høy varme. Brun kjøtt i 1 min på hver side.

 

Senk varmen litt og stek i ytterligere 1-2 min på hver side for medium-rare. Pakk kjøttet i folie og la hvile. Kjøttet vil fortsette å steke litt i folien.

 

Når purren har 5 min igjen, legg hasselnøtter på stekebrettet ved siden av purren.

 

TIPS: Stek kjøtt i ytterligere 1-2 min om du ønsker det well done.

 

 

Lag saus
5

 

Imens kjøttet hviler, tilsett olivenolje i samme stekepanne på middels lav varme.

 

Stek sjalottløk i 1 min. Tilsett hvitvinseddik og skrap opp eventuelle rester fra pannen.

 

Tilsett melblandingen, kjøttbuljong, kjøttkraft fra folien, smør, sukker, salt og en klype pepper. La småkoke under omrøring i 2-3 min, til tyknet.

 

TIPS: Tilsett mer vann om sausen blir for tykk.

Server
6

 

Skjær biff i skiver.

 

Anrett biff, potetmos og purre på tallerkener.

 

Strø hasselnøtter over purren.

 

Hell saus over biffen. Pynt med resterende persille.