Skjem bort middagsgjestene med perfekt stekt, cajunkrydret laks på en seng av luftig basmatiris med en syrlig spinat- og agurksalat med limedressing som tilbehør. Dryss over en sprø topping laget av peanøtter, chiliflak, soyasaus og honning, og server med en klatt srirachamajones.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Laksefilet
(Inneholder Fisk)
4 g
Ay Cajun-ba
(Inneholder Sulfitter)
150 g
Basmatiris
½ stk
Lime
30 g
Spinat
1 stk
Agurk
40 g
Saltede peanøtter
(Inneholder Peanøtter Kan inneholde Sesam, Nøtter)
10 g
Sesamfrø
(Inneholder Sesam Kan inneholde Hvete, Bygg, Nøtter, Gluten, Spelt, Kamut, Peanøtter, Havre, Rug)
25 g
Honning
½ g
Chiliflak
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
50 g
Majones
(Inneholder Egg, Sennep)
10 g
Sriracha
½ ts
Salt (steg 1)
3 dl
Vann (steg 1)
1 ss
Smør (steg 3)
¼ ts
Salt (steg 4)
1 ss
Olivenolje (steg 5)
¼ ts
Salt (steg 5)
Kok opp en mellomstor kjele med vann [3 dl | 6 dl].
Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts]. Senk til middels lav varme og la putre under lokk i 10 min.
Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.
I mellomtiden, grovhakk peanøtter.
Skyll og spinat.
Skjær agurk i halvmåner.
Skjær lime [1/2 stk, 2P] i båter.
Varm opp en stekepanne på middels varme. Rist sesamfrø i 2-3 min, eller til gylne.
Tilsett smør [1 ss | 2 ss], peanøtter, chiliflak [1/2 pose, 2P], honning og soyasaus. Stek under omrøring i 1-2 min, eller til gyllent og noe tyknet.
TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Tørk laks med kjøkkenpapir og krydre med Ay Cajun-ba og salt [1/4 ts | 1/2 ts].
Stek med skinnsiden ned i 3-4 min. Snu laks og stek videre i 3-5 min, eller til gyllen og gjennomstekt.
TIPS: Laksen er ferdig når kjøttet er matt i midten.
I mellomtiden, bland spinat, agurk, olivenolje [1 ss | 2 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og limesaft [1 ss | 2 ss] i en mellomstor skål.
Bland sriracha [1/2 pose, 2P] og majones i en liten skål.
Anrett ris i dype tallerkener.
Topp med agurksalat, og deretter laks.
Dryss over sprø topping og server med en klatt srirachamajones på siden.