Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 pose
Dill
500 g
Poteter
1 stk
Rødbete
1 stk
Pastinakk
1 stk
Agurk
1 stk
Hvitløk
1 stk
Sitron
250 g
Laksefilet
(Inneholder Fisk)
4 g
Grønnsaksbuljong
75 g
Yoghurt
(Inneholder Melk)
10 g
Sesamfrø
½ dl
Vann (steg 4)
etter behov
Smør (steg 5)
Sett ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skjær poteter (uskrellet), rødbete (uskrellet) og pastinakk (uskrellet) i 1 cm biter. Fordel på et stekebrett med bakepapir. Strø over sesamfrø og drypp over en skvett olivenolje*. Krydre med en klype salt* og pepper*, og bland godt. Bak i ovnen i 20-25 min, eller til sprø. TIPS (4P): Bruk gjerne to stekebrett hvis det ikke er plass til alt på ett.
Finhakk eller press hvitløk. Skjær agurk i tynne skiver. Grovhakk dill.
Bland agurk, yoghurt, halvparten av dillen og halvparten av hvitløken i en liten skål. Smak til med salt* og pepper*.
Riv en klype sitronskall, halver sitron og skjær den ene halvparten i tynne skiver. Bland vann* [1/2 dl | 1 dl], grønnsaksbuljong, sitronskall, en stor skvett sitronsaft og resterende hvitløk i en liten skål. Varm opp en skvett olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme når rotfruktene har 10 min igjen i ovnen. Stek laks med skinnet ned i 3-4 min. VIKTIG: Husk å skrubbe sitron før du river skallet.
Snu laksefilet og tilsett sitronbuljong og en klatt smør*. Stek i ytterligere 3-4 min, eller til gjennomstekt. TIPS: Laksen er ferdig når kjøttet er ugjennomsiktig i midten.
Anrett laks, rotfrukter og agurksalat på tallerkener. Topp med sitronskiver og resterende dill.