topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stekt laks

Stekt laks

med rotfrukter, kremet agurksalat og dill

Allergener:
Fisk
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

1 pose

Dill

500 g

Poteter

1 stk

Rødbete

1 stk

Pastinakk

1 stk

Agurk

1 stk

Hvitløk

1 stk

Sitron

250 g

Laksefilet

(Inneholder Fisk)

4 g

Grønnsaksbuljong

75 g

Yoghurt

(Inneholder Melk)

10 g

Sesamfrø

Ikke inkludert i matkassen din

½ dl

Vann (steg 4)

etter behov

Smør (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier668 kcal
Energi (kj)2793 kj
Fett28.3 g
Mettet fett6.9 g
Karbohydrater67.73 g
Sukker17 g
Protein35.71 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Rivjern

Framgangsmåte

Bak rotfrukter
1

Sett ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skjær poteter (uskrellet), rødbete (uskrellet) og pastinakk (uskrellet) i 1 cm biter. Fordel på et stekebrett med bakepapir. Strø over sesamfrø og drypp over en skvett olivenolje*. Krydre med en klype salt* og pepper*, og bland godt. Bak i ovnen i 20-25 min, eller til sprø. TIPS (4P): Bruk gjerne to stekebrett hvis det ikke er plass til alt på ett.

Forbered grønnsaker
2

Finhakk eller press hvitløk. Skjær agurk i tynne skiver. Grovhakk dill.

Lag agurksalat
3

Bland agurk, yoghurt, halvparten av dillen og halvparten av hvitløken i en liten skål. Smak til med salt* og pepper*.

Stek laks
4

Riv en klype sitronskall, halver sitron og skjær den ene halvparten i tynne skiver. Bland vann* [1/2 dl | 1 dl], grønnsaksbuljong, sitronskall, en stor skvett sitronsaft og resterende hvitløk i en liten skål. Varm opp en skvett olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme når rotfruktene har 10 min igjen i ovnen. Stek laks med skinnet ned i 3-4 min. VIKTIG: Husk å skrubbe sitron før du river skallet.

Tilsett sitronbuljong
5

Snu laksefilet og tilsett sitronbuljong og en klatt smør*. Stek i ytterligere 3-4 min, eller til gjennomstekt. TIPS: Laksen er ferdig når kjøttet er ugjennomsiktig i midten.

Server
6

Anrett laks, rotfrukter og agurksalat på tallerkener. Topp med sitronskiver og resterende dill.