topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stekt laks

Stekt laks

med ovnsbakte rotfrukter og kremet agurksalat

Vi skjønner godt at denne oppskriften fanget oppmerksomheten din, for stekt laks smaker himmelsk! Denne retten kombinerer laks, smør og sitron, og serveres med sesambakte poteter, rødbeter og pastinakk. Vi lager også en forfriskende kremet salat med agurk, dill og yoghurt. Enkelt, raskt og veldig godt!

Tags:
Barnevennlig
Hvetefri
Allergener:
Fisk
Selleri
Melk
Sesam

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

1 pose

Dill

500 g

Poteter

1 stk

Rødbete

1 stk

Pastinakk

1 stk

Agurk

1 stk

Hvitløk

1 stk

Sitron

250 g

Laksefilet

(Inneholder Fisk)

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

1 pakke

Yoghurt

(Inneholder Melk)

10 g

Sesamfrø

(Inneholder Sesam)

Ikke inkludert i matkassen din

½ dl

Vann (steg 4)

1 ss

Smør (steg 5)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier789 kcal
Energi (kj)3303 kj
Fett42 g
Mettet fett12 g
Karbohydrater67.8 g
Sukker17.1 g
Protein35.8 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Rivjern

Framgangsmåte

Bak rotfrukter
1

Sett ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skjær poteter (uskrellet), rødbete (uskrellet) og pastinakk (uskrellet) i 1 cm biter. Fordel på et stekebrett med bakepapir. Strø over sesamfrø og drypp over en skvett olivenolje*. Krydre med en klype salt* og pepper*, og bland godt. Bak i ovnen i 20-25 min, til sprøe. TIPS (4P): Bruk gjerne to stekebrett hvis det ikke er plass til alt på ett.

Forbered grønnsaker
2

Finhakk eller press hvitløk. Skjær agurk i tynne skiver. Grovhakk dill.

Lag agurksalat
3

Bland agurk, yoghurt, halvparten av dillen og halvparten av hvitløken i en liten skål. Smak til med salt* og pepper*.

Stek laks
4

Riv en klype sitronskall, halver sitron og skjær den ene halvparten i tynne skiver. Bland vann* [1/2 dl | 1 dl], grønnsaksbuljong, sitronskall, en stor skvett sitronsaft og resterende hvitløk i en liten skål. Varm opp olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme når rotfruktene har 10 min igjen i ovnen. Stek laks med skinnet ned i 3-4 min. VIKTIG: Husk å skrubbe sitron før du river skallet.

Tilsett sitronbuljong
5

Snu laksefilet og tilsett sitronbuljong og smør* [1 ss | 2 ss]. Stek i ytterligere 3-4 min, eller til gjennomstekt. TIPS: Laksen er ferdig når kjøttet er ugjennomsiktig i midten.

Server
6

Anrett laks, ovnsbakte rotfrukter og kremet agurksalat på tallerkener. Topp med sitronskiver og resterende dill.