Vi skjønner godt at denne oppskriften fanget oppmerksomheten din, for stekt laks smaker himmelsk! Denne retten kombinerer laks, smør og sitron, og serveres med sesambakte poteter, rødbeter og pastinakk. Vi lager også en forfriskende kremet salat med agurk, dill og yoghurt. Enkelt, raskt og veldig godt!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 pose
Dill
500 g
Poteter
1 stk
Rødbete
1 stk
Pastinakk
1 stk
Agurk
1 stk
Hvitløk
1 stk
Sitron
250 g
Laksefilet
(Inneholder Fisk)
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
75 g
Yoghurt
(Inneholder Melk)
10 g
Sesamfrø
(Inneholder Sesam Kan inneholde Nøtter, Peanøtter)
½ dl
Vann (steg 4)
1 ss
Smør (steg 5)
1 ss
Olivenolje (steg 4)
Sett ovnen på 220°C/200°C varmluft.
Skjær poteter (uskrellet), rødbete (uskrellet) og pastinakk (uskrellet) i 1 cm biter.
Fordel på et stekebrett med bakepapir. Strø over sesamfrø og drypp over en skvett olivenolje. Krydre med en klype salt og pepper, og bland godt. Bak i ovnen i 20-25 min, til sprøe.
TIPS (4P): Bruk gjerne to stekebrett hvis det ikke er plass til alt på ett.
Finhakk eller press hvitløk.
Skjær agurk i tynne skiver.
Grovhakk dill.
Bland agurk, yoghurt, halvparten av dillen og halvparten av hvitløken i en liten skål. Smak til med salt og pepper.
Skjær sitron i to og skjær den ene halvparten i tynne skiver.
Bland vann [1/2 dl | 1 dl], grønnsaksbuljong, en stor skvett sitronsaft og resterende hvitløk i en liten skål.
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme når rotfruktene har 10 min igjen i ovnen.
Stek laks med skinnet ned i 3-4 min.
Snu laksefilet og tilsett sitronbuljong og smør [1 ss | 2 ss]. Stek i ytterligere 3-4 min, eller til gjennomstekt.
TIPS: Laksen er ferdig når kjøttet er matt i midten.
Anrett laks, ovnsbakte rotfrukter og kremet agurksalat på tallerkener.
Topp med sitronskiver og resterende dill.