Denne retten er proppet full av deilige smaker og herlige farger, og vil garantert gjøre middagsgjestene fornøyde! Vi tilbereder lune, ovnsbakte poteter krydret med rosmarin, før vi pannesteker laks til perfeksjon. Som tilbehør lager vi en syrlig appelsin- og fennikelsalat som skaper en perfekt smaksbalanse. Topp det hele med finrevet ost og kjørvel, og nyt et fantastisk godt fiskemåltid.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
500 g
Poteter
½ stk
Rosmarin
1 stk
Fennikel
1 stk
Appelsin
12 g
Grov sennep
(Inneholder Sennep)
300 g
Laksefilet
(Inneholder Fisk)
75 ml
Creme fraiche
(Inneholder Melk)
1 pose
Kjørvel
20 g
Italiensk hardost, flak
(Inneholder Melk)
½ ts
Salt (steg 1)
1 ss
Olivenolje (steg 3)
½ ts
Salt (steg 3)
¼ ts
Salt (steg 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær potet (uskrelt) i 2 cm store biter.
Grovhakk rosmarinblader [1/2 pose, 2P].
Fordel potet på et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Bland med en skvett olivenolje, rosmarin, salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne.
I mellomtiden, halver fennikel og bruk en potetskreller for å skrelle den på langs. Finhakk den innerste delen som kan være vanskelig å skrelle. Kast stilken.
Skjær topp og bunn av appelsin og skrell. Del i to på langs, fjern det hvite fruktkjøttet. Skjær i 1 cm store biter.
Bland fennikel, appelsin (med saft), sennep, olivenolje [1 ss | 2 ss], salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper i en mellomstor skål. Sett til side.
Grovhakk kjørvel
Når det gjenstår 10-12 minutter av potetens steketid, varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Tørk laks med kjøkkenpapir og krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts].
Stek med skinnsiden ned i 3-4 min. Snu og stek videre i 3-5 min, eller til gyllen og gjennomstekt.
TIPS: Laksen er ferdig når kjøttet er matt i midten.
Anrett laks, appelsin- og fennikelsalat og rosmarinpotet på tallerkener.
Server med en klatt creme fraiche.
Topp salat med finrevet ost og fisk og potet med kjørvel.