Stekt sei i gressløksaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stekt sei i gressløksaus

Stekt sei i gressløksaus

med potetmos og hvitløksstekte bønner

Denne ukens fiskerett byr på mange herlige ingredienser. Vi lager en vidunderlig kremet gressløksaus med fløte, gressløk og buljong. Seien får lov til å putre i den smakfulle sausen, til den får perfekt konsistens. Hvitløksstekte grønne bønner, squash og potetmos balanseres med den fyldige gressløksausen.

Tags:
Hvetefri
Under 650 kcal
Rask
Allergener:
Melk
Fisk
Selleri

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Hvitløk

300 ml

Matfløte

(Inneholder Melk)

1 stk

Squash

1 pose

Gressløk

250 g

Sei

(Inneholder Fisk)

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

500 g

Poteter

150 g

Grønne bønner

1 stk

Sitron

Ikke inkludert i matkassen din

3 ss

Melk til mos

½ ts

Salt til mos

¼ ts

Salt til grønnsaker

¼ ts

Salt til fisk

½ ss

Olje til steking

¼ ts

Salt til saus

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier681 kcal
Energi (kj)2849 kj
Fett33.2 g
Mettet fett17.8 g
Karbohydrater61.9 g
Sukker15 g
Protein34.3 g
Natrium420.5 mg

Framgangsmåte

Kok poteter
1

 

Kok opp en mellomstor kjele med lettsaltet vann.

 

 

 

 

 

Skrell og skjær potet i 2 cm store biter.

 

 

Kok potet i 11-13 min, eller til de enkelt kan deles med en kniv.

 

 

 

 

 

Hell av vannet, og legg poteter tilbake i kjelen.Tilsett melk, salt og en klypepepper, og mos grovt. Sett til side med lokk for åholde varmen.

 

 

 

 

 

TIPS: Tilsett en klatt smør for en ekstra kremet mos.

 

Forbered grønnsaker
2

 

Imens potet koker, rens grønne bønner.

 

 

 

 

 

Grovhakk squash i 2 cm biter.

 

 

 

 

 

Finhakk eller press hvitløk.

 

 

 

 

 

Finhakk gressløk.

 

 

 

 

 

Skjær sitron i båter.

 

Stek grønnsaker
3

 

Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme.

 

 

 

 

 

Stek grønne bønner og squash i 4-5 min, til møre.

 

 

 

 

 

Tilsett hvitløk, en klype salt og pepper, en skvettsitronsaft, og stek i ytterligere 1 min. Overfør til enskål og dekk til for å holde varmen.

 

 

 

 

 

TIPS: Tilsett en skvett vann for åfremskynde stekeprosessen.

 

 

 

Bland saus
4

Imens grønnsakene steker, bland matfløte
, gressløk og grønnsaksbuljong i en skål.

Stek fisk
5

 

Tørk fisk lett med kjøkkenpapir og krydre med saltog pepper.

 

 

 

 

 

Varm opp olivenolje i samme

 

 

stekepanne på middels høy varme.

 

 

 

 

 

Stek den ene siden av fisken i 2-3 min. Snu

 

 

forsiktig, og tilsett gressløksaus. Stek i ytterligere3-4 min, til fisken er gjennomstekt. Smak til medsalt og pepper.

 

 

 

 

 

TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.

 

Server
6

 

Anrett potetmos, sei og grønnsaker på tallerkener.

 

 

 

 

 

Øs gressløksaus over fisken.

 

 

 

 

 

Server sitronbåter på siden.