Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
1 stk
Pak choi
150 g
Basmatiris
2 stk
Gulrot
150 g
Grønne bønner
1 stk
Vårløk
2 stk
Hvitløk
1 pose
Koriander
25 g
Majones
(Inneholder Egg, Sennep)
10 g
Sriracha
75 g
Asiatisk woksaus
(Inneholder Gluten, Sulfitter, Hvete, Sesam, Soya)
10 g
Sesamfrø
2 stk
Egg (steg 5)
3 dl
Vann (steg 1)
¼ ts
Salt (steg 1)
Kok opp lettsaltet vann* [3 dl | 6 dl] i en gryte. Tilsett ris og la simre på lav varme i 8 min og sett til side. TIPS: Risen blir kokt ferdig i trinn 4!
Rens gulrot (uskrellet) og skjær først i stenger, og så i små terninger. Rens og hakk pak choi. Rens grønne bønner og skjær i tre deler. Rens vårløk og skjær i tynne skiver. Press eller finhakk hvitløk. Grovhakk koriander.
Varm opp en skvett olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme. Tilsett gulrot, pak choi og vårløk (ta vare på litt til pynt) og stek i 4-5 min. Bland majones med sriracha i en liten skål og smak til. Tilsett vann* [1 ts | 2 ts] og rør godt til den får en flytende konsistens. Smak til med salt* og pepper*. TIPS: Bruk lite eller ingenting sriracha hvis du ikke liker sterk mat.
Tilsett grønne bønner, hvitløk, soyasaus, asiatisk woksaus og en skvett vann* i stekepannen og stek i ytterligere 2-3 min. Tilsett ris og kok under omrøring i 2 min, eller til risen er myk.
Varm opp en skvett olivenolje* i en annen stekepanne på middels høy varme. Tilsett halvdelen av sesamfrø og knekk i egg [2 stk | 4 stk] ovenpå. Stek til eggehvitene er faste og eggeplommene som du vil ha dem, ca 4-5 min.
Anrett stekt ris i skåler og topp med speilegg. Drypp over med srirachamajones og pynt med koriander, resterende vårløk og sesamfrø.