topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stekt sesamris

Stekt sesamris

med grønne bønner, speilegg og srirachamajones (Obs! Egg medfølger ikke)

Tags:
Under 650 kcal
Vegetar
Allergener:
Hvete
Soya
Gluten
Egg
Sennep
Sulfitter
Sesam

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

25 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

1 stk

Pak choi

150 g

Basmatiris

2 stk

Gulrot

150 g

Grønne bønner

1 stk

Vårløk

2 stk

Hvitløk

1 pose

Koriander

50 g

Srirachamajones

(Inneholder Egg, Sennep)

75 g

Asiatisk woksaus

(Inneholder Gluten, Sulfitter, Hvete, Sesam, Soya)

10 g

Sesamfrø

Ikke inkludert i matkassen din

2 stk

Egg (steg 5)

3 dl

Vann (steg 1)

¼ ts

Salt (steg 1)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier646 kcal
Energi (kj)2703 kj
Fett24.26 g
Mettet fett3.4 g
Karbohydrater86.19 g
Sukker21 g
Protein18.87 g
Natrium0 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp lettsaltet vann* [3 dl | 6 dl] i en gryte. Tilsett ris og la simre på lav varme i 8 min og sett til side. TIPS: Risen blir kokt ferdig i trinn 4!

Forbered grønnsaker
2

Rens gulrot (uskrellet) og skjær først i stenger, og så i små terninger. Rens og hakk pak choi. Rens grønne bønner og skjær i tre deler. Rens vårløk og skjær i tynne skiver. Press eller finhakk hvitløk. Grovhakk koriander.

Stek grønnsaker
3

Varm opp en skvett olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme. Tilsett gulrot, pak choi og vårløk (ta vare på litt til pynt) og stek i 4-5 min. Bland majones med sriracha i en liten skål og smak til. Tilsett vann* [1 ts | 2 ts] og rør godt til den får en flytende konsistens. Smak til med salt* og pepper*. TIPS: Bruk lite eller ingenting sriracha hvis du ikke liker sterk mat.

Tilsett ris
4

Tilsett grønne bønner, hvitløk, soyasaus, asiatisk woksaus og en skvett vann* i stekepannen og stek i ytterligere 2-3 min. Tilsett ris og kok under omrøring i 2 min, eller til risen er myk.

Stek speilegg
5

Varm opp en skvett olivenolje* i en annen stekepanne på middels høy varme. Tilsett halvdelen av sesamfrø og knekk i egg [2 stk | 4 stk] ovenpå. Stek til eggehvitene er faste og eggeplommene som du vil ha dem, ca 4-5 min. 

Servér
6

Anrett stekt ris i skåler og topp med speilegg. Drypp over med srirachamajones og pynt med koriander, resterende vårløk og sesamfrø.