Vi håper dere er sultne, for på under en halvtime kan dere se frem til å nyte denne herlige retten. Vi koker ris som vi deretter steker ferdig med grønne bønner, hvitløk, gulrot, pak choi og vårløk. Vi serverer ris i dype tallerkener og topper med stekt egg, srirachamajones, sesamfrø og koriander.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Grønne bønner
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
1 stk
Pak choi
150 g
Basmatiris
2 stk
Gulrot
1 stk
Vårløk
2 stk
Hvitløk
1 pose
Koriander
50 g
Srirachamajones
(Inneholder Egg, Sennep)
75 g
Asiatisk woksaus
(Inneholder Gluten, Sulfitter, Hvete, Sesam, Soya)
10 g
Sesamfrø
(Inneholder Sesam Kan inneholde Bygg, Kamut, Nøtter, Havre, Peanøtter, Rug, Spelt, Hvete)
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
2 stk
Egg (steg 5)
3 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
1 ss
Olivenolje (steg 3)
2 ss
Vann (steg 4)
Kok opp en kjele med vann* [3 dl | 6 dl]. Tilsett salt* [1/2 ts | 1 ts], ris og grønnsaksbuljong og la putre på lav varme i 8 min. Sett til side. OBS: Risen blir ferdig i steg 4!
Skrell halvparten gulrøttene i tynne bånd og skjær resten (uskrellet) i små terninger. Grovhakk pak choi. Skjær grønne bønner i tre biter. Skjær vårløk i tynne skiver. Press eller finhakk hvitløk. Grovhakk koriander.
Varm opp olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek gulrotbiter, pak choi og vårløk (spar litt til pynt) og stek i 4-5 min. Bland srirachamajones med en skvett vann* og rør godt.
Tilsett grønne bønner, hvitløk, soyasaus, asiatisk woksaus og vann * [2 ss | 4 ss] i stekepannen og stek i ytterligere 2-3 min. Tilsett ris og kok under omrøring i 2 min, eller til risen er myk.
Varm opp en skvett olivenolje* i en annen stekepanne på middels høy varme. Tilsett halvparten av sesamfrøene og knekk egg* [2 stk | 4 stk] over. Stek i ca. 4-5 min, avhengig av hvor godt stekt egg du liker.
Anrett stekt ris i dype tallerkener og topp med gulrotbånd og speilegg. Drypp over srirachamajones. Pynt med koriander, resterende vårløk og sesamfrø.