topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stekt sesamris

Stekt sesamris

med speilegg og srirachamajones (OBS! Egg følger ikke med)

Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.

Vi håper dere er sultne, for på under en halvtime kan dere se frem til å nyte denne herlige retten. Vi koker ris som vi deretter steker ferdig med grønne bønner, hvitløk, gulrot, pak choi og vårløk. Vi serverer ris i dype tallerkener og topper med stekt egg, srirachamajones, sesamfrø og koriander.

Tags:
Vegetar
Allergener:
Hvete
Soya
Gluten
Egg
Sennep
Sulfitter
Sesam
Selleri

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

150 g

Grønne bønner

25 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

150 g

Basmatiris

2 stk

Gulrot

1 stk

Vårløk

2 stk

Hvitløk

1 pose

Koriander

50 g

Srirachamajones

(Inneholder Egg, Sennep)

75 g

Asiatisk woksaus

(Inneholder Gluten, Sulfitter, Hvete, Sesam, Soya)

10 g

Sesamfrø

(Inneholder Sesam Kan inneholde Nøtter, Peanøtter)

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

1 stk

Pak choi

Ikke inkludert i matkassen din

2 stk

Egg (steg 5)

3 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

2 ss

Vann (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier717 kcal
Energi (kj)2998 kj
Fett31.9 g
Mettet fett4.5 g
Karbohydrater87 g
Sukker21.2 g
Protein18.4 g
Natrium408 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp en kjele med vann [3 dl | 6 dl].

Tilsett salt [1/2 ts | 1 ts], ris og grønnsaksbuljong og la putre på lav varme i 9-10 min. Sett til side på en kald tallerken.

OBS: Risen blir ferdig i steg 4! 

Forbered grønnsaker
2

Skrell halvparten gulrøttene i tynne bånd og skjær resten (uskrellet) i små terninger.

Grovhakk pak choi. 

Skjær grønne bønner i tre biter.

Skjær vårløk i tynne skiver. 

Press eller finhakk hvitløk.

Grovhakk koriander.

Stek grønnsaker
3

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek gulrotbiter, pak choi og vårløk (spar litt til pynt) og stek i 4-5 min.

Bland srirachamajones med en skvett vann i en skål og rør godt.

Tilsett ris
4

Tilsett grønne bønner, hvitløk, soyasaus, asiatisk woksaus og vann [2 ss | 4 ss] i stekepannen og stek i ytterligere 2-3 min.

Tilsett ris og kok under omrøring i 2 min, eller til risen er myk.

Stek speilegg
5

Varm opp en skvett olivenolje i en ny stekepanne på middels høy varme.

Tilsett halvparten av sesamfrøene og knekk egg [2 stk | 4 stk] over. Stek i ca. 4-5 min, avhengig av hvor godt stekt egg du liker.

Server
6

Anrett stekt ris i dype tallerkener og topp med gulrotbånd og speilegg.

Drypp over srirachamajones.

Pynt med koriander, resterende vårløk og sesamfrø.