Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.
Vi håper dere er sultne, for på under en halvtime kan dere se frem til å nyte denne herlige retten. Vi koker ris som vi deretter steker ferdig med grønne bønner, hvitløk, gulrot, pak choi og vårløk. Vi serverer ris i dype tallerkener og topper med stekt egg, srirachamajones, sesamfrø og koriander.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Grønne bønner
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
1 stk
Pak choi
2 stk
Gulrot
1 stk
Vårløk
2 stk
Hvitløk
1 pose
Koriander
50 g
Srirachamajones
(Inneholder Egg, Sennep)
75 g
Asiatisk woksaus
(Inneholder Gluten, Sulfitter, Hvete, Sesam, Soya)
10 g
Sesamfrø
(Inneholder Sesam Kan inneholde Nøtter, Peanøtter)
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
150 g
Langkornet hvit ris
2 stk
Egg (steg 5)
3 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
1 ss
Olivenolje (steg 3)
2 ss
Vann (steg 4)
Kok opp en kjele med vann [3 dl | 6 dl].
Tilsett salt [1/2 ts | 1 ts], ris og grønnsaksbuljong og la putre på lav varme i 9-10 min. Sett til side på en kald tallerken.
OBS: Risen blir ferdig i steg 4!
Skrell gulrot i tynne bånd, og skjær delen som ikke kan skrelles i små terninger.
Grovhakk pak choi.
Skjær grønne bønner i tre biter.
Skjær vårløk i tynne skiver.
Press eller finhakk hvitløk.
Grovhakk koriander.
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek gulrotbiter, pak choi og vårløk (spar litt til pynt) og stek i 4-5 min.
Bland srirachamajones med en skvett vann i en skål og rør godt.
Tilsett grønne bønner, hvitløk, soyasaus, asiatisk woksaus og vann [2 ss | 4 ss] i stekepannen og stek i ytterligere 2-3 min.
Tilsett ris og kok under omrøring i 2 min, eller til risen er myk.
Varm opp en skvett olivenolje i en ny stekepanne på middels høy varme.
Tilsett halvparten av sesamfrøene og knekk egg [2 stk | 4 stk] over. Stek i ca. 4-5 min, avhengig av hvor godt stekte egg du liker.
Anrett stekt ris i dype tallerkener og topp med gulrotbånd og speilegg.
Drypp over srirachamajones.
Pynt med koriander, resterende vårløk og sesamfrø.