I dag skal vi lage potetlapper med revet ost, vårløk, hvitløk og purre, som tilfører masse smak og tekstur. Vi serverer potetlappene med en knasende kålsalat med valnøtter, sprøstekt prosciutto og en deilig dressing.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
500 g
Bakepotet
50 g
Prosciutto
1 stk
Vårløk
1 pose
Gressløk
20 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
4 g
Hvitløksflørt
1 pakke
Creme fraiche
(Inneholder Melk)
150 g
Kålblanding
1 stk
Gulrot
20 g
Honning- og sennepsdressing
(Inneholder Sulfitter, Egg, Sennep)
20 g
Valnøtter
(Inneholder Nøtter Kan inneholde Sesam, Peanøtter)
3 ss
Hvetemel (steg 4)
½ ts
Salt (steg 2)
½ ts
Salt (steg 4)
Kok opp en kjele med saltet vann*. Skjær halvparten av potet (uskrellet) i 2 cm biter.
Kok potetbiter i 11-13 min, til møre. Hell av vannet. Tilsett salt* [1/2 ts | 1 ts] og mos potetene med en potetmoser eller gaffel. Tilsett en klatt smør* og en klype salt* og pepper* om ønskelig. Dekk til med lokk og sett til side.
Finhakk gressløk og vårløk. Grovhakk valnøtter. Riv gulrot (uskrellet) grovt. Bland halvparten av creme fraiche og halvparten av gressløken i en skål. Krydre med en klype salt* og pepper*. Bland kålblanding, en skvett olivenolje* og en klype salt* i en ny skål. Gni kålen til den mykner. Tilsett gulrot, valnøtter, honning- og sennepsdressing og bland godt. Sett til side frem til servering.
Riv resterende poteter (uskrellet) grovt og legg i et rent kjøkkenhåndkle. Klem ut mest mulig væske. Tilsett revet potet i potetmosen. Tilsett også finrevet ost, vårløk, hvitløksflørt, resterende creme fraiche og resterende gressløk. Bland godt og krydre med salt* [½ ts | 1 ts] og en klype pepper*. Tilsett hvetemel* [3 ss | 6 ss] og bland godt.
Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels varme. Stek prosciutto i 3-4 min, til sprø. Sett til side på en tallerken. Varm opp nok olivenolje* til å dekke bunnen til stekepannen på middels høy varme. Form potetblandingen til 2 stk. lapper per person. Trykk dem flatere med stekespaden. Stek i 3-4 min på hver side, til gylne og sprø. Legg på en tallerken med kjøkkenpapir.
Anrett kålsalat på tallerkener. Legg potetlapper ved siden av og topp med en klatt creme fraiche og sprøstekt prosciutto.