Dette er en fantastisk god oppskrift på en asiatisk rekewok. Vi steker reker, sjampinjong, pak choi og vårløk, som får fantastisk smak av chili, asiatisk woksaus og soyasaus. Vi blander woken med nudler og topper med saltede peanøtter.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Reker
(Inneholder Skalldyr, Sulfitter Kan inneholde Melk, Egg, Sennep, Soya, Gluten, Sesam, Fisk, Bløtdyr)
1 stk
Vårløk
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
75 g
Asiatisk woksaus
(Inneholder Gluten, Sulfitter, Hvete, Sesam, Soya)
150 g
Fullkornsnudler
(Inneholder Hvete, Gluten)
1 stk
Hvitløk
20 g
Saltede peanøtter
(Inneholder Peanøtter Kan inneholde Sesam, Nøtter)
200 g
Sjampinjong
½ g
Chiliflak
1 stk
Pak choi
½ ss
Olivenolje (steg 3)
½ ts
Salt (steg 5)
Kok opp en kjele med saltet vann.
Kok nudler i 1-2 min, til myke.
Spar litt nuddelvann [1 dl | 2 dl]. Hell av resten og skyll nudler under kaldt vann.
TIPS: Kokevannet bør være like salt som sjøvann.
Grovhakk sjampinjong.
Grovhakk pak choi.
Skjær vårløk i tynne skiver, skill det grønne fra det hvite.
Finhakk eller press hvitløk.
Krydre reker med en klype salt.
Varm opp olivenolje [½ ss | 1 ss] i stekepanne på middels høy varme.
Stek reker i 1-2 min på hver side, til gjennomstekte.
Tilsett hvitløk, chiliflak [½ pakke, 2P] og det hvite av vårløken i stekepannen og bland godt.
Tilsett sopp og stek i 2-3 min.
Tilsett pak choi og stek i ytterligere 1-2 min.
TIPS: Liker du ikke sterk mat, kan du redusere mengden chili.
Rør inn asiatisk woksaus og soyasaus. Krydre med salt [½ ts | 1 ts] og en klype pepper.
Tilsett nudler og nuddelvann [½ dl | 1 dl]. Bland godt, til gjennomvarmet.
Anrett rekewok med nudler i dype tallerkener.
Strø over peanøtter og pynt med det grønne av vårløken.