topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sterk Caponata

Sterk Caponata

med fersk pasta og italiensk hardost

Lyst på Pasta Caponata? Vel, i dag er du heldig! Vi koker en pasta som er kjent for å ta til seg mye saus. Kveldens lekre saus inneholder tomat, aubergine, timian, hvitløk og ricotta. Vi topper med alt med italiensk hardost som smelter sammen med retten.

Tags:
Vegetar
Sterk
Under 650 kcal
Allergener:
Egg
Gluten
Hvete
Melk
Selleri

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

4 g

Hvitløksflørt

½ stk

Squash

1 pakke

Hakkede tomater m. hvitløk & løk

250 g

Tagliatelle

(Inneholder Egg, Gluten, Hvete Kan inneholde Soya, Egg, Sennep)

1 stk

Hvitløk

20 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

50 g

Ricotta

(Inneholder Melk)

1 g

Chiliflak

1 stk

Løk

1 pose

Timian

1 stk

Paprika

½ stk

Aubergine

Ikke inkludert i matkassen din

1 dl

Vann til saus

½ ts

Salt til saus

½ ss

Olje til steking

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier616 kcal
Energi (kj)2579 kj
Fett14.1 g
Mettet fett5.6 g
Karbohydrater98.1 g
Sukker22 g
Protein23.8 g
Natrium1188 mg

Framgangsmåte

Bak grønnsaker
1

Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft).

Kok opp en stor kjele med saltet vann.

Skjær aubergine, paprika og squash i 1 cm store biter.

Fordel på et stekebrett med bakepapir og drypp over en stor skvett olivenolje. Krydre med en klype salt og pepper, og bland godt. Bak i ovnen i 20-25 min, til møre.

TIPS: Kokevannet bør være like salt som sjøvann.

Forbered råvarer
2

I mellomtiden, skjær løk i tynne skiver.

Finhakk eller press hvitløk.

Plukk blader av timian.

TIPS: Hold i stilken og dra fingrene nedover timian, så kommer bladene enkelt av.

Stek løk
3

Når grønnsakene har 10 min igjen, varm opp olivenolje i en stekepanne på middels høy varme.

Stek løk i 3-4 min, til lett myknet.

Tilsett hvitløk og timian og stek i 1 min.

Lag saus
4

Senk varmen til middels og tilsett hakkede tomater, ricotta, grønnsaksbuljong, Hvitløksflørt, halvparten av chiliflak, vann, salt og en klype pepper. La putre på middels varme i 3-4 min, til lett tyknet.

Tilsett pasta i kjelen med kokende vann og kok i 2-3 min, eller til 'al dente'. Hell av vannet.

TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er gjennomkokt, men fremdeles har litt tyggemotstand i midten.

TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.

Tilsett pasta
5

Tilsett ovnsbakte grønnsaker og pasta i tomatsausen. Bland godt. Smak til med en klype salt og pepper.

TIPS: Tilsett en skvett vann hvis sausen er for tykk.

Server
6

Anrett pasta med ovnsbakte grønnsaker og tomatsaus i dype tallerkener.

Strø over chiliflak og italiensk hardost.