Lyst på Pasta Caponata? Vel, i dag er du heldig! Vi koker en pasta som er kjent for å ta til seg mye saus. Kveldens lekre saus inneholder tomat, aubergine, timian, hvitløk og ricotta. Vi topper med alt med italiensk hardost som smelter sammen med retten.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
4 g
Hvitløksflørt
½ stk
Squash
1 pakke
Hakkede tomater m. hvitløk & løk
250 g
Tagliatelle
(Inneholder Egg, Gluten, Hvete Kan inneholde Soya, Egg, Sennep)
1 stk
Hvitløk
20 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
50 g
Ricotta
(Inneholder Melk)
1 g
Chiliflak
1 stk
Løk
1 pose
Timian
1 stk
Paprika
½ stk
Aubergine
1 dl
Vann til saus
½ ts
Salt til saus
½ ss
Olje til steking
Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft).
Kok opp en stor kjele med saltet vann.
Skjær aubergine, paprika og squash i 1 cm store biter.
Fordel på et stekebrett med bakepapir og drypp over en stor skvett olivenolje. Krydre med en klype salt og pepper, og bland godt. Bak i ovnen i 20-25 min, til møre.
TIPS: Kokevannet bør være like salt som sjøvann.
I mellomtiden, skjær løk i tynne skiver.
Finhakk eller press hvitløk.
Plukk blader av timian.
TIPS: Hold i stilken og dra fingrene nedover timian, så kommer bladene enkelt av.
Når grønnsakene har 10 min igjen, varm opp olivenolje i en stekepanne på middels høy varme.
Stek løk i 3-4 min, til lett myknet.
Tilsett hvitløk og timian og stek i 1 min.
Senk varmen til middels og tilsett hakkede tomater, ricotta, grønnsaksbuljong, Hvitløksflørt, halvparten av chiliflak, vann, salt og en klype pepper. La putre på middels varme i 3-4 min, til lett tyknet.
Tilsett pasta i kjelen med kokende vann og kok i 2-3 min, eller til 'al dente'. Hell av vannet.
TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er gjennomkokt, men fremdeles har litt tyggemotstand i midten.
TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.
Tilsett ovnsbakte grønnsaker og pasta i tomatsausen. Bland godt. Smak til med en klype salt og pepper.
TIPS: Tilsett en skvett vann hvis sausen er for tykk.
Anrett pasta med ovnsbakte grønnsaker og tomatsaus i dype tallerkener.
Strø over chiliflak og italiensk hardost.