Dagens middag tar oss med til Sør-Amerika, og vi skal tilberede en lekker limebakt torsk med krydrede elementer. Vi ovnsbaker en uslåelig kombinasjon av grønnsaker – gulrot, potet, løk og mais – som vi krydrer godt med vårt Tex-Mex-krydder fra verdensdelen. Hysa skal også Tex-Mex-krydres og ovnsbakes sammen med limeringer for ekstra god smak. Som deilig tilbehør lager vi en frisk chimichurri, en kald urtesaus med persille, koriander og chili som blandes med grønnsakene, og en smakfull dressing med majones og røkt paprika som passer perfekt til de øvrige ingrediensene.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 pose
Bladpersille
50 g
Majones
(Inneholder Egg, Sennep)
4 g
Røkt paprikapulver
1 stk
Lime
300 g
Poteter
1 boks
Mais
250 g
Torsk
(Inneholder Fisk)
10 g
Tex-Mex
2 stk
Gulrot
½ g
Chiliflak
1 pose
Koriander
1 stk
Rødløk
½ ts
Salt til grønnsaker
¼ ts
Salt til fisk
¼ ts
Salt til chimichurri
1 ss
Vann til chimichurri
1 ss
Olje til chimichurri
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær gulrot og poteter (uskrelt) i 2 cm biter.
Skjær rødløk i 2 cm båter.
Overfør grønnsaker til et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper, halvparten av Tex-Mex og halvparten av røkt paprikapulver. Bland godt.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til møre.
TIPS: Bruk 2 brett ved behov.
I mellomtiden, skjær lime i tynne skiver.
Tørk fisk lett med kjøkkenpapir. Krydre med en klype salt og pepper og resterende Tex-Mex.
Overfør til en ildfast form med bakepapir. Legg limeskiver på toppen.
Sett til side.
Finhakk koriander og persille.
Bland urtene sammen med chiliflak, salt, vann og olivenolje i en liten skål. Sett til side.
Hell væske fra mais.
TIPS: Tilsett chili etter smak - det er sterkt.
Når grønnsakene har 15 min igjen, bland mais sammen med grønnsakene på stekebrettet, og bak ut tiden.
Sett fisk inn i ovnen og bak i 12-15 min, eller til gyllen og gjennomstekt.
TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet flaker seg og får en melkehvit farge.
I mellomtidne, bland majones og resterende røkt paprikapulver i en liten skål.
Rett før servering, bland chimichurri sammen med de ovnsbakte grønnsakene.
Anrett ovnsbakte grønnsaker i dype tallerkener.
Topp med fisk og en klatt paprikamajones.