I dag skal vi lage en sterk torskeburger med spennende tilbehør. Burgeren lager vi av finhakket torsk blandet med panko, vårløk, chiliflak, soyasaus og hvitløk. Vi bygger burgeren med srirachamajones, smakfull torsk og syltet gulrot og agurk. Tilbehøret er ovnsbakte potetbåter.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Hvitløk
25 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
12.5 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
50 g
Vegansk srirachamajones
300 g
Poteter
250 g
Torsk
(Inneholder Fisk)
1 stk
Agurk
2 stk
Briochebrød
(Inneholder Egg, Gluten, Melk, Hvete Kan inneholde Sesam, Soya)
1 stk
Vårløk
12 ml
Hvitvinseddik
(Inneholder Sulfitter)
1 stk
Gulrot
½ g
Chiliflak
1 ts
Sukker til sylting
1 ts
Salt til sylting
1.5 ss
Vann til sylting
1
Egg til biffer
¼ ts
Salt til biffer
Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft).
Skjær poteter (uskrellet) i båter.
Fordel på den ene siden av et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper. Bland godt.
Bak i ovnen i 25-30 min, til gylne.
TIPS: Bruk ekstra brett hvis det blir trangt
I mellomtiden, skrell gulrot og agurk i tynne bånd.
Bland hvitvinseddik, sukker, salt og vann i en skål. Tilsett agurk og gulrot og bland godt.
Hell av væske rett før servering.
Finhakk eller press hvitløk.
Finhakk vårløk og skill det hvite fra det grønne.
Tørk torsk med kjøkkenpapir og finhakk på eget skjærebrett.
TIPS: Hakk torsken så fint som mulig for at den lettere binder seg til ingrediensene.
Bland torsk, hvit vårløk, chiliflak, hvitløk, soyasaus, panko, egg og salt i en skål. Form til burgere (1 per person).
Når potetene har 12 min igjen, legg burger på samme stekebrett og drypp over en skvett olivenolje. Stek i 10-12 min, til gjennomstekt.
TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.
Del briochebrød i to og fordel pa en rist. Varm i ovnen i 3-4 min.
Smør srirachamajones på briochebrød.
Legg på torsk og topp med syltede grønnsaker.
Server resterende grønnsaker og potetbater på siden.
Topp med grønn vårløk.
Server evt. resterende srirachamajones som dipp.