I dag står en herlig vegetarrett på menyen som er proppet full av fantastiske smaker og farger! Vi krydrer vegetarstrimler med vårt egen krydderblanding, Panamat, og steker de gylne, før vi vender de i en fyldig saus laget av soyasaus, chiliflak og søt chilisaus. Server retten med en klatt asiatisk majones og en frisk og grønn salat med granateple, appelsin, gulrot, mynte og koriander som tilbehør.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
200 g
Vegansk kebab
(Inneholder Soya, Hvete, Gluten, Sennep, Havre)
40 g
Søt chilisaus
½ g
Chiliflak
12.5 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
4 g
Panamat
150 g
Langkornet hvit ris
1 stk
Hvitløk
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
½ stk
Granateple
1 pose
Mynte & koriander
1 stk
Appelsin
1 stk
Gulrot
50 g
Asiatisk majones
(Inneholder Sesam, Egg, Sennep, Soya, Gluten, Hvete)
½ ss
Olivenolje (steg 1)
3 dl
Vann (steg 1)
¼ ts
Salt (steg 1)
½ ss
Olivenolje (steg 3)
1 ss
Hvetemel (steg 4)
1 ss
Olivenolje (steg 5)
½ dl
Vann (steg 5)
Finhakk eller press hvitløk.
Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en mellomstor kjele på middels varme.
Stek hvitløk i 30 sek, eller til velduftende.
Kok opp vann [3 dl | 5,5 dl].
Tilsett ris, grønnsaksbuljong og salt [1/4 ts | 1/2 ts], og la putre under lokk på middels lav varme i 14 min.
Ta kjelen av varmen og la hvile i 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.
Rull granateple [1/2 stk, 2P] mot bordflaten. Halver, legg halvdelene i en skål med vann og løsne frø forsiktig med fingrene. La frøene synke til bunnen, fjern det hvite fruktkjøttet fra skallet og hell av vannet.
Skrell appelsin, del i to på langs og fjern det hvite fruktkjøttet og frø. Skjær i 1 cm store biter.
Skrell gulrot i lange bånd med en potetskreller. Finhakk den siste biten.
Grovhakk mynte og koriander.
TIPS: Skrell granateple under vann for mindre søl.
Bland granateplefrø, gulrot, appelsin, urter, olivenolje [1/2 ss | 1 ss] og en klype salt i en mellomstor skål.
Legg vegansk kebab i en dyp tallerken og tørk av med kjøkkenpapir.
Tilsett Panamat, hvetemel [1 ss | 2 ss] og en klype salt, og bland godt.
Varm opp olivenolje [1 ss 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek vegansk kebab i 4-5 min. Rør iblant.
Senk til middels varme. Tilsett soyasaus [1/2 pose, 2P], chiliflak [1/2 pose, 2P], vann [1/2 dl | 1 dl] og søt chilisaus.
Vend vegansk kebab i saus.
TIPS: Reduser eller dropp chili hvis du ikke liker sterk mat.
Anrett hvitløksrik på tallerkener.
Topp med vegansk kebab og salat.
Server med en klatt asiatisk majones.