Denne asiatisk-inspirerte retten består av herlige smakskombinasjoner, og er klar på kun en halvtime. Vi panerer tofu, steker den til den blir gyllen og sprø, og lar den godgjøre seg i en glaze med asiatisk woksaus og ingefærpasta. Tofuen serveres med hvitløksstekt paprika og brokkoli og luftig jasminris, og toppes med asiatisk majones og sprøstekt løk.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Jasminris
180 g
Tofu
(Inneholder Soya)
10 g
Ingefærpasta
1 stk
Sprøstekt løk
(Inneholder Gluten, Hvete)
250 g
Brokkoli
75 g
Asiatisk woksaus
(Inneholder Gluten, Sulfitter, Hvete, Sesam, Soya)
50 g
Asiatisk majones
(Inneholder Sesam, Egg, Sennep, Soya, Gluten, Hvete)
1 stk
Hvitløk
1 stk
Paprika, grønn
½ ts
Salt (steg 1)
3 dl
Vann (steg 1)
2 ss
Hvetemel (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 2)
2 ss
Vann (steg 3)
1 ts
Sukker (steg 3)
¼ ts
Salt (steg 4)
2 ss
Olivenolje (steg 4)
Kok opp en mellomstor kjele med vann [3 dl | 6 dl].
Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts]. Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 12 min.
Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.
I mellomtiden, skjær paprika, brokkoli med stilk og tofu i 3 cm store biter.
Finhakk eller press hvitløk.
Bland mel [2 ss | 4 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en mellomstor skål. Vend tofu i melblandingen, til bitene er dekt.
Bland asiatisk woksaus, vann [2 ss | 4 ss], ingefærpasta og sukker [1 ts | 2 ts] i en liten skål.
Varm opp olivenolje [2 ss | 4 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek paprika, brokkoli, hvitløk og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i 5-6 min, eller til myknet. Sett til side på en tallerken.
TIPS: Tilsett en skvett vann for å fremskynde tilberedningen.
TIPS: Stek i omganger ved behov.
Varm opp en skvett olivenolje i samme stekepanne.
Stek tofu i 5-6 min, til brunet.
Tilsett saus og la putre i 1 min, til noe redusert.
Anrett ris, tofu og stekte grønnsaker i skåler.
Topp med asiatisk majones og sprøstekt løk.