Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.
Vi steker blomkål og lar den putre i en nydelig sursøt saus med hvitløk, ingefær, søt chilisaus og soyasaus. Tilbehøret er luftig ris, som vi blader med syltede grønnsaker, og til slutt topper vi alt med salte peanøtter.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
275 g
Blomkål
150 g
Strimlet salat (kål, savoy, gulrot)
(Kan inneholde Selleri)
1 stk
Hvitløk
¼ stk
Ingefær
150 g
Basmatiris
40 g
Søt chilisaus
1 stk
Vårløk
50 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
20 g
Saltede peanøtter
(Inneholder Peanøtter Kan inneholde Sesam, Nøtter)
25 ml
Hvitvinseddik
(Inneholder Sulfitter)
1 stk
Paprika
½ ts
Salt (steg 1)
3 dl
Vann (steg 1)
1 ss
Hvetemel (steg 3)
1 ss
Olivenolje (steg 3)
½ ss
Olivenolje (steg 4)
1 ts
Sukker (steg 4)
1 dl
Vann (steg 5)
Kok opp en mellomstor kjele med vann [3 dl | 6 dl].
Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts], rør og kok under lokk på lav varme i 10 min.
Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i ytterligere 10 min, eller til risen er mør.
TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler!
I mellomtiden, skjær blomkål [1/2 stk, 2P] i 2 cm buketter.
Press eller finhakk hvitløk.
Riv ingefær (uskrelt) fint [1/4 stk, 1/2 stk].
Del paprika i to, fjern frøene og skjær i 1 cm strimler.
Skjær vårløk i tynne skiver, hold grønne og hvite deler hver for seg.
Grovhakk peanøtter.
Bland sammen blomkål, olivenolje [1 ss | 2 ss], salt, pepper og mel [1 ss | 2 ss] i en stor bolle.
Bland hvitvinseddik og sukker [1 ts | 2 ts] i en mellomstor bolle.
Ha i strimlet salatblanding, salt og pepper.
Varm olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor stekepanne på høy varme.
Stek blomkål i 3-4 min, eller til gyllen.
Senk til middels varme og tilsett hvitløk, ingefær, paprika og den hvite delen av vårløken.
Stek i 1-2 min, eller til velduftende.
Tilsett søt chilisaus, soyasaus og vann [1 dl | 2 dl]. Kok i 2-4 min til sausen tykner.
Bland syltede grønnsaker med ris og fordel i to skåler.
Server med sticky blomkål og saus på toppen.
Pynt med grønn vårløk og hakkede peanøtter.