Sursøt blomkål
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sursøt blomkål

Sursøt blomkål

med grønnsaksris og salte peanøtter

Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.

Vi steker blomkål og lar den putre i en nydelig sursøt saus med hvitløk, ingefær, søt chilisaus og soyasaus. Tilbehøret er luftig ris, som vi blader med syltede grønnsaker, og til slutt topper vi alt med salte peanøtter.

Tags:
Under 650 kcal
Vegetar
Melkefri
Plantebasert
Allergener:
Hvete
Soya
Gluten
Peanøtter
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

275 g

Blomkål

150 g

Strimlet salat (kål, savoy, gulrot)

(Kan inneholde Selleri)

1 stk

Hvitløk

¼ stk

Ingefær

150 g

Basmatiris

40 g

Søt chilisaus

1 stk

Vårløk

50 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

20 g

Saltede peanøtter

(Inneholder Peanøtter Kan inneholde Sesam, Nøtter)

25 ml

Hvitvinseddik

(Inneholder Sulfitter)

1 stk

Paprika

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt (steg 1)

3 dl

Vann (steg 1)

1 ss

Hvetemel (steg 3)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

½ ss

Olivenolje (steg 4)

1 ts

Sukker (steg 4)

1 dl

Vann (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier627 kcal
Energi (kj)2622 kj
Fett18.5 g
Mettet fett2.8 g
Karbohydrater92.5 g
Sukker24.9 g
Protein17.3 g
Natrium0 mg

Redskaper

Kasserolle
Stor stekepanne

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp en mellomstor kjele med vann [3 dl | 6 dl].

Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts], rør og kok under lokk på lav varme i 10 min. 

Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i ytterligere 10 min, eller til risen er mør.

TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler!

Forbered grønnsaker
2

I mellomtiden, skjær blomkål [1/2 stk, 2P] i 2 cm buketter. 

Press eller finhakk hvitløk.

Riv ingefær (uskrelt) fint [1/4 stk, 1/2 stk].

Del paprika i to, fjern frøene og skjær i 1 cm strimler. 

Skjær vårløk i tynne skiver, hold grønne og hvite deler hver for seg. 

Grovhakk peanøtter.

Forbered blomkål
3

Bland sammen blomkål, olivenolje  [1 ss | 2 ss], salt, pepper og mel [1 ss | 2 ss] i en stor bolle.

Stek blomkål
4

Bland hvitvinseddik og sukker  [1 ts | 2 ts] i en mellomstor bolle. 

Ha i strimlet salatblanding, salt og pepper.

Varm olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor stekepanne på høy varme. 

Stek blomkål i 3-4 min, eller til gyllen. 

Lag saus
5

Senk til middels varme og tilsett hvitløk, ingefær, paprika og den hvite delen av vårløken. 

Stek i 1-2 min, eller til velduftende. 

Tilsett søt chilisaus, soyasaus og vann [1 dl | 2 dl]. Kok i 2-4 min til sausen tykner. 

Server
6

Bland syltede grønnsaker med ris og fordel i to skåler. 

Server med sticky blomkål og saus på toppen.

Pynt med grønn vårløk og hakkede peanøtter.