Østerssopp i amerikansk buffaloglaze
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Østerssopp i amerikansk buffaloglaze

Østerssopp i amerikansk buffaloglaze

med kremet ranchdressing og eplesalat

Østerssopp er en deilig sopp, rik på umamismak. I vår oppskrift panerer vi den, og steker den i en glaze laget av honning, srirachasaus og ketchup. Soppen serveres med sprø cajun-fries, en frisk eple- og valnøttsalat med spinat, og en ranchdressing laget med gressløk, rømme og majones.

Allergener:
Nøtter
Egg
Sennep
Melk
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

25 g

Honning

20 g

Valnøtter

(Inneholder Nøtter Kan inneholde Sesam, Peanøtter)

1 stk

Hvitløk

25 g

Majones

(Inneholder Egg, Sennep)

75 ml

Rømme

(Inneholder Melk)

1 stk

Eple

4 g

Røkt paprikapulver

200 g

Østershatter

4 g

Ay Cajun-ba

(Inneholder Sulfitter)

30 g

Spinat

1 pose

Gressløk

500 g

Poteter

20 g

Sriracha

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt til saus

½ ss

Olje til salat

¼ ts

Salt til salat

2 ss

Mel til panering

¼ ts

Salt til panering

¼ ts

Salt til sopp

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier591 kcal
Energi (kj)2471 kj
Fett25.5 g
Mettet fett5.2 g
Karbohydrater76.1 g
Sukker23 g
Protein15.2 g
Natrium0.2 mg

Framgangsmåte

Bak pommes frites
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær potet (uskrelt) i 1 cm tykke staver.

Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over olivenolje, og krydre med Ay Cajun-ba, salt og pepper. Bland sammen.

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til myke.

TIPS: Bruk ekstra brett hvis det blir trangt

Bland ranch-style dressing
2

Finhakk eller press hvitløk.

Finhakk gressløk.

Bland gressløk, rømme, hvitløk, majones og en klype salt og pepper i en liten skål, og sett til side.

Lag glaze
3

Smelt smør i en mellomstor kjele på middels varme.

Tilsett honning, salt, sriracha og ketchup. Stek under omrøring i 2-3 min, til tyknet.

Hold varm inntil servering.

Lag eplesalat
4

Skyll spinat.

Skjær eple i tynne, halve skiver.

Bland eple, valnøtter, spinat, olivenolje og salt i en stor skål. Sett til side.

Riv sopp på langs i 2 cm lange strimler.

Bland sopp, røkt paprikapulver, hvetemel og salt i en stor skål. Pass på at soppen er dekket av melblandingen.

Stek østerssopp
5

Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje. Varm opp til middels høy varme.

Stek sopp i omganger i 4-5 min, til sprø og gylne. La resterende melblanding ligge i skålen.

Overfør til en tallerken med kjøkkenpapir, og krydre med salt.

Vend sopp i honning- og srirachaglaze rett før servering.

Server
6

Anrett sopp, salat og pommes frites på tallerkener.

Server med ranchdressing i en skål.