Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
½ stk
Squash
200 g
Sjampinjong
1 stk
Hvitløk
2 stk
Tomat
1 pose
Gressløk
4 g
Middelhavsdrøm
½ pakke
Creme fraiche
(Inneholder Melk)
4 g
Grønnsaksbuljong
100 g
Ricotta
(Inneholder Melk)
20 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
250 g
Tagliatelle
1 ss
Smør (steg 5)
½ ts
Salt (steg 4)
Kok opp en stor kjele med saltet* vann*. Skjær squash [1/2 stk, 2P] i 2 cm store biter. Skjær sopp i tynne skiver. Grovhakk tomat. Finhakk gressløk. Finhakk eller press hvitløk.
Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på høy varme. Stek sopp i 2-3 min. Senk til middels høy varme og tilsett squash, en klype salt* og pepper*. Stek i 4-5 min under omrøring. Overfør til en skål.
Stek pasta i 3-4 min, eller til “al dente”. Spar litt pastavann* [1/2 dl | 1 dl], og hell av vannet. Legg pasta tilbake i kjelen og drypp over en skvett olivenolje*. Legg lokk på kjelen for å holde varmen.
Varm opp en skvett olivenolje* i stekepannen på middels høy varme. Tilsett tomat, hvitløk og middelhavsdrøm. Stek i 2-4 min under omrøring. Senk til lav varme og rør inn halvparten av gressløken, grønnsaksbuljong, ricotta, crème fraîche [1/2 boks, 2P], pastavann*, salt* [1/2 tsk | 1 tsk] og en klype pepper*.
Tilsett squash, sopp og pasta til kjelen og rør godt. Rør inn smør* [1 spsk | 2 spsk] til smeltet. TIPS: Hvis nødvendig kan du bruke mer pastavann for å få sausen enda mer kremet.
Fordel pasta i dype tallerkener. Strø over finrevet ost og resterende gressløk.