I dag kan vi friste med en nydelig tagliatellerett med kongereker og soltørkede tomater. Pastaen serveres med en syrlig smør- og sitronsaus, som harmonerer godt med kongereker. Retten toppes med en ruccolasalat for å balansere smakene.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
250 g
Kongereker
(Inneholder Skalldyr Kan inneholde Skalldyr)
250 g
Tagliatelle
(Inneholder Egg, Gluten, Hvete Kan inneholde Soya, Egg, Sennep)
2 stk
Hvitløk
½ stk
Rød chili
½ stk
Sitron
1 pose
Basilikum
50 g
Soltørkede tomater
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
½ stk
Squash
20 g
Pinjekjerner
(Kan inneholde Hvete, Nøtter, Peanøtter, Sesam, Bygg, Havre, Rug, Spelt)
40 g
Ruccola
1 ss
Olivenolje (steg 3)
1 ss
Smør (steg 3)
½ ss
Olivenolje (steg 5)
¼ ts
Salt (steg 5)
½ ss
Olivenolje (steg 4)
¼ ts
Salt (steg 4)
Kok opp en stor kjele med saltet vann.
Finhakk eller press hvitløk.
Del chili [1/2 stk, 2P] på langs, fjern frø og hakk.
Halver sitron [1/2 stk, 2P].
Varm opp en stor stekepanne på middels høy varme.
Rist pinjekjerner i 3-4 min, eller til gylne. Sett til side i en skål.
Varm opp en skvett olivenolje [1 ss | 2 ss] i samme stekepanne.
Tilsett kongereker og krydre med en klype salt. Stek i 1-2 min på hver side, til gjennomstekte.
Tilsett smør [1 ss | 2 ss], hvitløk, chili og en stor skvett sitronsaft. Stek i 30 sek, eller til velduftende.
Sett til side i en skål og dekk over med folie.
TIPS: Rekene er gjennomstekte når de er rosa på utsiden og matte i midten.
TIPS: Tilsett chili etter smak - det er sterkt.
Grovhakk squash [1/2 stk, 2P] og soltørket tomat.
Skyll ruccola.
Grovhakk basilikum.
Varm opp samme stekepanne med en skvett olivenolje [1/2 ss | 1 ss] på middels høy varme.
Stek squash, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og soltørket tomat i 4-5 min, til myknet.
Tilsett grønnsaksbuljong og matfløte [1/2 pakke, 2P], og bland sammen.
Senk til middels varme.
I mellomtiden, kok tagliatelle i 2-3 min, eller til 'al dente'.
Spar litt pastavann [2 dl | 4 dl] i en kopp og hell av resten.
Tilsett tagliatelle, basilikum og pastavann [1dl | 2 dl] i stekepannen, og bland sammen.
Rett før servering, bland ruccola, pinjekjerner, olivenolje [1/2 ss | 1 ss] og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i en stor skål.
TIPS: Kokevannet skal være like salt som sjøvann.
TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er myk med litt tyggemotstand.
TIPS: Tilsett mer pastavann om pastaen ser tørr ut.
Anrett pastaen i skåler.
Legg reker på toppen, og drypp over med smør- og sitronsaus.
Topp med ruccolasalat.