topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tagliatelle Toscana

Tagliatelle Toscana

med ovnsbakte grønnsaker og sprø pangrattato

Tags:
Under 650 kcal
Vegetar
Allergener:
Melk
Egg
Gluten
Hvete

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

4 g

Grønnsaksbuljong

1 stk

Paprika

½ stk

Squash

1 stk

Rødløk

2 stk

Hvitløk

20 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

1 pose

Basilikum

30 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

½ pakke

Hakkede tomater m. hvitløk & løk

250 g

Tagliatelle

(Inneholder Egg, Gluten, Hvete Kan inneholde Soya, Egg, Sennep)

4 g

Mamas Favoritt

(Inneholder Egg)

½ pakke

Creme fraiche

(Inneholder Melk)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier682 kcal
Energi (kj)2854 kj
Fett18.99 g
Mettet fett10.4 g
Karbohydrater103.98 g
Sukker18.7 g
Protein24.08 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Forbered grønnsaker
1

Sett ovnen på 220°C/200°C varmluft. Kok opp en kjele med saltet* vann*. Fjern frøene og skjær rød paprika i tynne skiver. Skjær squash [1/2 stk, 2P] i tynne halve skiver. Skjær rødløk i 1 cm store båter. Fordel paprika, squash og rødløk på et (eller to) stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje* med en klype salt* og pepper*. Bland godt. Bak i ovnen i 15-20 min.

Kok pasta
2

Kok pasta under omrøring i 2-3 min, til ‘al dente’. Spar på litt pastavann* [1 dl | 2 dl]. Hell av vannet og legg pasta i kjelen. Drypp over en skvett olivenolje*. TIPS: ‘Al dente’ betyr at pasta er gjennomkokt, men fremdeles med litt tyggemotstand i midten.

Hakk basilikum
3

Finhakk hvitløk. Plukk basilikumblader og finhakk (spar noen blader til servering). 

Lag pangrattato
4

Varm opp en stor skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Tilsett panko og finrevet ost og stek i 3 min, til gylden. Tilsett halvparten av hvitløken og stek i 1 min. Krydre med en klype salt* og pepper*. Overfør til en skål.

Lag tomatsaus
5

Varm opp enda skvett olivenolje* i samme stekepanne på middels høy varme. Tilsett Mamas favoritt og resterende hvitløk. Stek inntil velduftende, 30 sek. Tilsett hakkede tomater, pastavann*, grønnsaksbuljong og en stor klype pepper*. Senk til middels varme og la simre i 2-3 min. Rør inn creme fraiche [½ stk, 2P]. Skru av varmen og rør inn basilikum og pasta. TIPS: Tilsett litt mer pastavann hvis sausen er tørr.

Server
6

Fordel pasta i dype tallerkener. Topp med ovnsbakte grønnsaker og pangrattato. Pynt med resterende basilikumblader.