I dag skal vi lage en forførende toskansk tagliatelle som byr på en fantastisk tomatsaus med fersk basilikum, crème fraiche og vår egne krydderblanding, Mamas Favoritt. Tomatsausen får selskap i stekepannen av ferdigkokt tagliatelle, og serveres med ovnsbakt squash, paprika og rødløk, toppet med sprø hvitløkspangrattato.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
1 stk
Paprika
½ stk
Squash
1 stk
Rødløk
2 stk
Hvitløk
20 g
Italiensk hardost, flak
(Inneholder Melk)
1 pose
Basilikum
25 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
½ pakke
Hakkede tomater m. hvitløk & løk
250 g
Tagliatelle
(Inneholder Egg, Gluten, Hvete Kan inneholde Soya, Egg, Sennep)
4 g
Mamas Favoritt
(Inneholder Egg)
75 ml
Creme fraiche
(Inneholder Melk)
1 ss
Olivenolje (steg 3)
½ ts
Salt (steg 5)
½ ss
Olivenolje (steg 5)
Forvarm ovnen til 220°C/200°C varmluft.
Kok opp en kjele med saltet vann.
Fjern frøene og skjær paprika i tynne skiver.
Skjær squash [1/2 stk, 2P] i tynne, halve skiver.
Skjær rødløk i 1 cm store båter.
Fordel paprika, squash og rødløk på et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje med en klype salt og pepper. Bland godt.
Bak i ovnen i 15-25 min, til møre.
I mellomtiden, finhakk hvitløk.
Grovhakk basilikumblader.
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på middels høy varme.
Stek panko i 2-3 min, til gyllen.
Tilsett hvitløk og stek videre i 1 min. Krydre med en klype salt og pepper. Overfør til en skål.
Kok pasta i 2-3 min, eller til "al dente". Spar litt pastavann [1 dl | 2 dl] i en kopp og hell av resten.
TIPS: Vannet bør være like salt som sjøvann.
TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er myk med litt tyggemotstand.
Varm opp en skvett olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i stekepannen på middels høy varme.
Tilsett Mamas Favoritt og stek i 30 sek.
Tilsett hakkede tomater [1/2 pakke, 2P], pastavann, grønnsaksbuljong, salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper. Senk til middels varme og la putre i 2-3 min.
Rør inn creme fraiche. Skru av varmen og rør inn basilikum og pasta.
TIPS: Tilsett litt mer pastavann hvis sausen er tørr.
Anrett pasta i dype tallerkener.
Topp med ovnsbakte grønnsaker og pangrattato.
Strø italiensk hardost over.