topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tagliatelle Toscana

Tagliatelle Toscana

med ovnsbakte grønnsaker og sprø pangrattato

I dag skal vi lage en forførende toskansk tagliatelle som byr på en fantastisk tomatsaus med fersk basilikum, crème fraiche og vår egne krydderblanding, Mamas Favoritt. Tomatsausen får selskap i stekepannen av ferdigkokt tagliatelle, og serveres med ovnsbakt squash, paprika og rødløk, toppet med sprø hvitløkspangrattato.

Tags:
Vegetar
Allergener:
Gluten
Hvete
Egg
Melk
Selleri

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

½ stk

Squash

2 stk

Hvitløk

½ pakke

Hakkede tomater m. hvitløk & løk

25 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

4 g

Mamas Favoritt

(Inneholder Egg)

1 pose

Basilikum

75 ml

Creme fraiche

(Inneholder Melk)

250 g

Tagliatelle

(Inneholder Egg, Gluten, Hvete Kan inneholde Soya, Egg, Sennep)

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

1 stk

Paprika

20 g

Italiensk hardost, flak

(Inneholder Melk)

1 stk

Rødløk

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olje til steking

1 dl

Spart pastavann

½ ss

Olje til saus

½ ts

Salt til saus

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier756 kcal
Energi (kj)3165 kj
Fett30.2 g
Mettet fett12.1 g
Karbohydrater98.7 g
Sukker15.3 g
Protein22.3 g
Natrium830.8 mg

Framgangsmåte

Forbered grønnsaker
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C varmluft.

Kok opp en kjele med saltet vann.

Fjern frøene og skjær paprika i 1 cm skiver.

Skjær squash i tynne, halve skiver.

Skjær rødløk i 1 cm store båter.

Fordel paprika, squash og rødløk på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje med en klype salt og pepper. Bland godt.

Bak i ovnen i 15-25 min, til møre.

Forbered råvarer
2

I mellomtiden, finhakk hvitløk.

Grovhakk basilikum.

Lag pangrattato
3

Varm opp olivenolje i en stekepanne på middels høy varme.

Stek panko i 2-3 min, til gyllen.

Tilsett hvitløk og stek videre i 1 min. Krydre med en klype salt og pepper. Overfør til en skål.

Kok pasta
4

Kok pasta i 2-3 min, eller til "al dente".

Spar litt pastavann i en kopp og hell av resten.

TIPS: Vannet bør være like salt som sjøvann.

TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er myk med litt tyggemotstand.

Lag tomatsaus
5

Varm opp en skvett olivenolje i stekepannen på middels høy varme.

Tilsett Mamas Favoritt og stek i 30 sek.

Tilsett hakkede tomater, pastavann, grønnsaksbuljong, salt og en klype pepper.

Senk til middels varme og la putre i 2-3 min.

Rør inn creme fraiche. Skru av varmen og rør inn basilikum og pasta.

TIPS: Tilsett litt mer pastavann hvis sausen er tørr.

Server
6

Anrett pasta i dype tallerkener.

Topp med ovnsbakte grønnsaker og pangrattato.

Strø italiensk hardost over.