I dag skal vi la oss inspirere av det asiatiske kjøkken kombinert med en norsk klassiker, nemlig hyse. Som tilbehør skal vi lage en luftig hvitløksris og ovnsbakte brokkoli. Sausen, som passer utmerket til fisken, er en smakfull teriyakisaus med limesaft og en klype chili for de litt vågale. Retten toppes med sprøstekt løk.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
250 g
Hyse
(Inneholder Fisk)
½ stk
Sprøstekt løk
(Inneholder Gluten)
150 g
Jasminris
2 stk
Hvitløk
250 g
Brokkoli
½ g
Chiliflak
½ stk
Lime
75 g
Teriyakisaus
(Inneholder Gluten, Hvete, Soya)
½ ss
Smør (steg 1)
3 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
2 ss
Hvetemel (steg 3)
½ ts
Salt (steg 3)
1 ss
Olivenolje (steg 4)
1 ss
Smør (steg 5)
1 dl
Vann (steg 5)
¼ ts
Salt (steg 5)
Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft).
Finhakk hvitløk.
Smelt smør [1/ 2 ss | 1 ss] i en kjele på middels varme. Tilsett halvparten av hvitløken og stek i 30 sek.
Tilsett vann [3 dl | 6 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt [1/ 2 ts | 1 ts] og rør godt. Senk til middels lav varme og la småkoke under lokk i 12 min. Ta kjelen av varmen og la hvile i 10 min, eller til risen er myk.
TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.
I mellomtiden, skjær brokkoli i 2 cm buketter. Skjær stilken i 2 cm biter.
Fordel brokkoli på et stekebrett med bakepapir. Krydre med en klype salt og pepper. Drypp over en skvett olivenolje og bland godt.
Bak i ovnen i 10-12 min, eller til myke.
Imens brokkoli er i ovnen, bland hvetemel [2 ss | 4 ss], salt [1/ 2 ts | 1 ts] og en klype pepper i en dyp tallerken.
Tørk fisken lett med kjøkkenpapir.
Dypp fisk i melblanding på alle sider, til dekket.
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek fisk i 2-3 min på hver side, til gyllen. Sett til side på en tallerken.
Imens fisken steker, skjær lime [1/ 2 stk, 2P] i båter.
TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.
Smelt smør [1 ss | 2 ss] i stekepannen (ikke vask den) på middels varme. Stek resterende hvitløk i 30 sek. Rør inn teriyakisaus, en stor skvett limesaft, en klype chiliflak, vann [1 dl | 2 dl] og salt [1/ 4 ts | 1/ 2 ts]. Kok i 1 min, til lett tyknet.
TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.
Rør opp risen med en gaffel og fordel i dype tallerkener.
Legg på brokkoli og hyse. Øs teriyakisaus og lime over fisken.
Strø over sprøstekt løk [1/ 2 pakke, 2P] og en klype chiliflak, om ønskelig.