topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Teriyaki-glasert hyse

Teriyaki-glasert hyse

med ovnsbakt brokkoli og sprøstekt løk

I dag skal vi la oss inspirere av det asiatiske kjøkken kombinert med en norsk klassiker, nemlig hyse. Som tilbehør skal vi lage en luftig hvitløksris og ovnsbakte brokkoli. Sausen, som passer utmerket til fisken, er en smakfull teriyakisaus med limesaft og en klype chili for de litt vågale. Retten toppes med sprøstekt løk.

Tags:
Rask
Allergener:
Fisk
Gluten
Hvete
Soya

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Hyse

(Inneholder Fisk)

½ stk

Sprøstekt løk

(Inneholder Gluten)

150 g

Jasminris

2 stk

Hvitløk

250 g

Brokkoli

½ g

Chiliflak

½ stk

Lime

75 g

Teriyakisaus

(Inneholder Gluten, Hvete, Soya)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Smør (steg 1)

3 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

2 ss

Hvetemel (steg 3)

½ ts

Salt (steg 3)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

1 ss

Smør (steg 5)

1 dl

Vann (steg 5)

¼ ts

Salt (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier739 kcal
Energi (kj)3093 kj
Fett23.9 g
Mettet fett9.2 g
Karbohydrater85.8 g
Sukker12.7 g
Protein42 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok hvitløksris
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft).

Finhakk hvitløk.

Smelt smør [1/ 2 ss | 1 ss] i en kjele på middels varme. Tilsett halvparten av hvitløken og stek i 30 sek. 

Tilsett vann [3 dl | 6 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt [1/ 2 ts | 1 ts] og rør godt. Senk til middels lav varme og la småkoke under lokk i 12 min. Ta kjelen av varmen og la hvile i 10 min, eller til risen er myk.

TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.  

Bak brokkoli
2

I mellomtiden, skjær brokkoli i 2 cm buketter. Skjær stilken i 2 cm biter.

Fordel brokkoli på et stekebrett med bakepapir. Krydre med en klype salt og pepper. Drypp over en skvett olivenolje og bland godt. 

Bak i ovnen i 10-12 min, eller til myke.

Paner fisk
3

Imens brokkoli er i ovnen, bland hvetemel [2 ss | 4 ss], salt [1/ 2 ts | 1 ts] og en klype pepper i en dyp tallerken.

Tørk fisken lett med kjøkkenpapir.

Dypp fisk i melblanding på alle sider, til dekket.

Stek fisk
4

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek fisk i 2-3 min på hver side, til gyllen. Sett til side på en tallerken.

Imens fisken steker, skjær lime [1/ 2 stk, 2P] i båter. 

TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.

Lag saus
5

Smelt smør [1 ss | 2 ss] i stekepannen (ikke vask den) på middels varme. Stek resterende hvitløk i 30 sek. Rør inn teriyakisaus, en stor skvett limesaft, en klype chiliflak, vann [1 dl | 2 dl] og salt [1/ 4 ts | 1/ 2 ts]. Kok i 1 min, til lett tyknet.

TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.

Server
6

Rør opp risen med en gaffel og fordel i dype tallerkener. 

Legg på brokkoli og hyse. Øs teriyakisaus og lime over fisken.

Strø over sprøstekt løk [1/ 2 pakke, 2P] og en klype chiliflak, om ønskelig.