Her har du det perfekte måltidet når det skal gå litt kjapt og smake godt. Sprø pannestekt laks vendt i teriyakisaus, dampet ris, frisk kålblanding og agurk med en skvett lime og et dryss sesamfrø og en rund og god sesammajones.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Lime
50 g
Vegansk sesammajones
(Inneholder Gluten, Sesam, Soya, Hvete)
150 g
Jasminris
75 g
Teriyakisaus
(Inneholder Gluten, Hvete, Soya)
1 stk
Agurk
150 g
Kålblanding
250 g
Laksefilet
(Inneholder Fisk)
10 g
Sesamfrø
(Inneholder Sesam Kan inneholde Hvete, Bygg, Nøtter, Gluten, Spelt, Kamut, Peanøtter, Havre, Rug)
3 dl
Vann til ris
½ ts
Salt til ris
¼ ts
Salt til fisk
Kok opp vann i en mellomstor kjele med lokk.
Tilsett ris og salt. Senk til lav varme og la putre under lokk i 14 min.
Fjern fra varmen.
I mellomtiden, varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Tørk fisk lett med kjøkkenpapir. Krydre med en klype salt.
Stek med skinnsiden ned i 3-4 min. Vend og stek videre i 3-5 min, eller til gyllen og gjennomstekt.
TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet får en matt farge.
I mellomtiden, grovhakk agurk.Skjær lime i to.
Når fisken er ferdigstekt, tilsett teriyakisaus og en skvett vann i pannen.Vend fisk i sausen.
Anrett ris i skåler.
Topp med teriyakilaks, kålblanding og agurk i seksjoner.
Krydre agurk med en klype salt.
Drypp litt limesaft og olivenolje over kålen.
Strø sesamfrø over agurk og laks.
Server med en klatt sesammajones.