Vi steker kjøttdeig med teriyakisaus og wokblanding med hvitløk og sesamfrø. Dette serveres med sesamstekte grønnsaker med kremet ingefærris, og alt toppes med asiatisk majones og vårløk.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
250 g
Kjøttdeig av storfe
75 g
Teriyakisaus
(Inneholder Gluten, Hvete, Soya)
200 g
Wokblanding
10 g
Sesamfrø
(Inneholder Sesam Kan inneholde Nøtter, Peanøtter)
1 stk
Hvitløk
150 g
Jasminris
½ stk
Ingefær
50 g
Asiatisk majones
(Inneholder Sesam, Egg, Sennep, Soya, Gluten, Hvete)
1 stk
Vårløk
½ ts
Salt (steg 1)
3 dl
Vann (steg 1)
½ ss
Olivenolje (steg 1)
¼ ts
Salt (steg 3)
½ ss
Olivenolje (steg 4)
1 ss
Olivenolje (steg 3)
1 ss
Vann (steg 5)
Riv ingefær (uskrelt) [1/2 stk, 2P] fint.
Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en kjele på middels varme.
Stek ingefær i 30 sek.
Tilsett vann [3 dl | 6 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts]. Senk til middels lav varme og la småkoke under lokk i 12 min. Fjern fra varmen, og la hvile under lokk til servering.
Finhakk eller press hvitløk.
Skjær vårløk i tynne skiver.
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.
Tilsett wokblanding, hvitløk, sesamfrø, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper, og stek i 3-4 min, eller til mørt. Overfør til en tallerken og sett til side til servering.
Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i stekepannen på middels høy varme.
Stek kjøttdeig i 4-5 min, til gjennomstekt. Hakk opp kjøttdeig med stekespaden underveis.
VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når den er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.
Rør inn teriyakisaus og vann [1 ss | 2 ss] med kjøttdeigen. Kok i ytterligere 1-2 min, eller til gjennomvarm.
TIPS: Ser sausen for tykk ut, tilsett en skvett vann.
Rør opp risen med en gaffel.
Anrett ris, kjøttdeig og grønnsaker i i dype tallerkener.
Topp med asiatisk majones og et dryss vårløk.