Prøv denne raske og spennende teriyakiretten med vegetarstrimler, gulrot og pak choi. I tillegg blander vi inn ingefærpasta og udon nudler. Retten pyntes med saltede peanøtter, et dryss chiliflak for den som ønsker det og limebåter for en frisk og syrlig finish. En rett som løfter deg opp etter en lang dag!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
2 stk
Hvitløk
150 g
Udon nudler
(Inneholder Hvete, Gluten)
75 g
Teriyakisaus
(Inneholder Gluten, Hvete, Soya)
10 g
Ingefærpasta
20 g
Saltede peanøtter
(Inneholder Peanøtter Kan inneholde Sesam, Nøtter)
1 stk
Lime
1 stk
Pak choi
2 stk
Gulrot
½ g
Chiliflak
200 g
Vegansk kebab
(Inneholder Soya, Hvete, Gluten, Sennep, Havre)
1 stk
Rødløk
1 dl
Spart nudelvann
½ ss
Olje til steking
¼ ts
Salt til grønnsaker
Kok opp saltet vann i en kjele.
Del løk i to og skjær i tynne skiver.
Skjær gulrot (uskrelt) i staver.
Grovhakk pak choi.
Finhakk eller press hvitløk.
Kok nudler i 4-6 min, eller til møre.
Spar litt nudelvann i en kopp, og hell ut resten av vannet.
Skyll nudler under kaldt vann.
TIPS: Kokevannet bør være like salt som sjøvann.
I mellomtiden, varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek vegansk kebab, løk og gulrot i 3-4 min, eller til de begynner å bli mykne.
Tilsett pak choi, ingefærpasta, hvitløk og salt. Stek i 2-3 min, eller til pak choi blir myk.
Senk varmen til lav og tilsett teriyakisaus, nudler og nudelvann.
Bland godt.
I mellomtiden, skjær lime i båter.
Anrett teriyaki-nudler i skåler.
Pynt med peanøtter og chiliflak.
Server limebåter på siden for å klemme over retten.
TIPS: Liker dere ikke sterk mat, reduser eller dropp chiliflak.